Vyhľadávanie:

Šport - artro centrum

Šport - artro centrum

V šačianskej nemocnici otvorili nové

Nové, moderné Šport - artro centrum otvorili vo štvrtok, 15. novembra, za účasti mnohých pozvaných hostí, medzi nimi aj prezidenta U. S. Steel Košice Davida H. Lohra a viceprezidenta pre ľudské zdroje Martina Pitoráka v Nemocnici Košice-Šaca, a.s., 1. súkromnej nemocnici. Poskytovať v ňom budú nadštandardné služby nielen pre profesionálnych, ale i rekreačných športovcov. Ambulantnú i rehabilitačnú časť, kde budú osem hodín denne zabezpečovať starostlivosť o pacientov s poraneniami pohybového aparátu, už odovzdali do užívania, najneskôr do mesiaca má pribudnúť aj operačná sála so štyrmi lôžkami pre jednodňovú chirurgiu.

Očakávaná pozitívna zmena životného štýlu bude mať podľa riaditeľa nemocnice Juraja Vančíka za následok zvýšený výskyt drobných úrazov pri rôznych športových aktivitách. "Preto je špičkové centrum, kde by sa takéto poranenia riešili, najmä v čase, keď sú v Košiciach na výslní športy ako hokej, basketbal, hádzaná či futbal, potrebné. Pevne verím, že všetci, ktorí ho u nás navštívia, ocenenia komplexnú starostlivosť v príjemnom prostredí."

"Hlavnou výhodou nášho centra," konštatuje primár ortopedického oddelenia Ivan Staško, "je najmodernejší model poskytovania zdravotnej starostlivosti. Pacient bude, či už po akútnom alebo chronickom úraze, ambulantne vyšetrený, ak to bude nutné, ihneď prijatý, operovaný a následne rehabilitovaný priamo pod dohľadom operatéra. To všetko v rámci jedného pracoviska."

Vybudovanie Šport - artro centra, ktorému šéfuje Jozef Kubašovský, stálo nemocnicu necelých 1,5 milióna korún.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...