Vyhľadávanie:

Správna voľba povolania – Tvoja budúcnosť – Tvoja voľba

Správna voľba povolania – Tvoja budúcnosť – Tvoja voľba

Študovať technické odbory sa oplatí

V dňoch 25. - 26. novembra 2019 sa uskutočnil už 9. ročník podujatia Správna voľba povolania, ktoré zorganizoval Odbor školstva Košického samosprávneho kraja v priestoroch SOŠ Ostrovského v Košiciach. Vystavovateľmi boli predovšetkým stredné školy  zriaďovateľskej pôsobnosti KSK, ale aj školy súkromných a cirkevných zriaďovateľov.

Cieľom podujatia bolo priblížiť žiakom končiacich 9. ročníkov základných škôl, rodičom i výchovným poradcom možnosti štúdia na stredných školách v Košickom kraji a prezentovať im študijné a učebné odbory. Jeho súčasťou bola aj konferencia s blokom prezentácií a panelových diskusií.  V panelovej diskusii na tému Duálne vzdelávanie v praxi boli prezentované názory a pohľady predstaviteľov školského sektora a veľmi pozitívne bola vnímaná aj účasť z radov zamestnávateľov a žiakov duálneho vzdelávania. Výhody duál­neho vzdelávania v podmienkach U. S. Steel Košice spoločne predstavili Ľubomír Gromoš, vedúci oddelenia Nábor a výber a riaditeľ SOŠ Košice – Šaca Peter Smolnický.

„Veríme, že je správne podporovať vzdelávanie mladých a takto budovať potenciál a talent pre budúce generácie,“ povedal Ľubomír Gromoš. „Náš systém duálneho vzdelávania je založený na osvedčenej spolupráci s partnerskými strednými odbornými školami SOŠ Košice – Šaca a SOŠ železničná, Košice. Poskytujeme odbornú prax, podporu pri tvorbe školských vzdelávacích programov, ale aj hmotné zabezpečenie žiakov v podobe podnikového štipendia a odmeny za produktívnu prácu. Duálne vzdelávanie v podmienkach U. S. Steel Košice realizujeme už štvrtý školský rok. Zdokumentovať tento fakt môžeme aj číslami. V minulom školskom roku sme mali 88 žiakov v systéme duálneho vzdelávania. V tomto školskom roku je to už 233 žiakov,“ zhodnotil úspešný posun v programe Ľ. Gromoš.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...