Vyhľadávanie:

Štedré vločky

Štedré vločky

Benefičným koncertom vyvrcholili celoročné sponzorské aktivity U. S. Steel Košice

G Strings
Dievčenské husľové trio G Strings tvorí svoj repertoár na základe svojského spracovania klasických predlôh.

Vianočným benefičným koncertom pod názvom Štedré vločky vyvrcholili v sobotu 13. decembra 2003 v košickom Štátnom divadle celoročné sponzorské aktivity U. S. Steel Košice. Sumou 38,7 milióna korún podporila spoločnosť v tomto roku 250 zariadení na celom Slovensku, no predovšetkým vo východoslovenskom regióne. Pomohla tak mnohým detským domovom, nemocniciam, zdravotníckym ústavom a ľuďom, ktorí sú na charitu najviac odkázaní.
Prv, než sa na slávnostne vyzdobenom javisku rozprúdil kolotoč dobrých pesničiek a hudby v podaní známych a populárnych umelcov - tria G Strings, Barbary Haščákovej, Jany Kirschnerovej, Petra Hapku, tenoristu Štefana Margitu, Michaely Váradyovej a orchestra Štátneho divadla v Košiciach, sa divákom v hľadisku prihovoril prezident U. S. Steel Košice Christopher Navetta.

"Rok 2003 bol pre U. S. Steel Košice veľmi úspešný a sme radi, že sme mohli opäť podporiť projekty v oblasti charity, zdravotníctva, vedy, vzdelávania, kultúry a športu. Teší nás, že úspech našej spoločnosti prináša radosť a potešenie malým pacientom v nemocniciach, deťom v detských domovoch, ako aj občanom tohto regiónu. Počas humanitárnych akcií spoločnosti U. S. Steel Košice na východnom Slovensku som v priebehu roka spolu s mojou manželkou Phyllis navštívil viaceré nemocnice a detské domovy. Tieto návštevy v nás vždy zanechali hlboký dojem. Podpora od spoločnosti U. S. Steel Košice a jej zamestnancov je prejavom dobrej vôle a podpory regiónu. Chcem sa našim zamestnancom osobne poďakovať za podporu tejto činnosti počas celého roka, pretože je to veľmi dôležitá súčasť našich celkových aktivít," zdôraznil prezident a po tom, čo pozdravil divákov na Hlavnej ulici, keďže sa koncert premietal aj vonku pod holým nebom na veľkoplošnej obrazovke, poprial všetkým veľa šťastia počas vianočných sviatkov, pevné zdravie a veľa úspechov v novom roku.

Štefan Margita zaspieval duet s Michaelou Váradyovou.
Tenorista Štefan Margita, rodák z Košíc, zaspieval duet s Michaelou Váradyovou.

V prestávkach medzi vystúpeniami umelcov spoločnosť U. S. Steel Košice štedro rozdávala. Symbolický šek v hodnote 250 tisíc korún na nákup bytového zariadenia do troch domčekov pre telesne postihnuté deti v Domove sociálnych služieb na Opatovskej ulici v Košiciach odovzdal viceprezident pre financovanie Karl Csensich riaditeľovi tohto zariadenia Ladislavovi Ószovi. Šek na rovnakú sumu prevzala z rúk Josepha Scherrbauma, viceprezidenta pre predaj a marketing aj Zora Burčíková, riaditeľka Detského domova na Uralskej ulici v Košiciach. Finančná suma poslúži na výstavbu multifunkčného ihriska v areáli domova.
Za spontánneho potlesku výťažok zo zbierky medzi zamestnancami pre Východoslovenský onkologický ústav v Košiciach vo výške 1 111 956 korún odovzdal prednostovi kliniky Rádioterapie a onkológie Igorovi Andrašinovi viceprezident pre ľudské zdroje Miroslav Kiraľvarga. Šek na rovnako vysokú sumu, presne podľa sľubu, ktorý vedenie U. S. Steel Košice dalo pri vyhlásení zbierky, si odniesol od prezidenta spoločnosti Christophera Navettu riaditeľ ústavu Alexander Berč.

Záznam koncertu, ktorý moderovali Michal Hudák a Katarína Brychtová, žiaľ bez vystúpenia Mariky Gombitovej, ktorej choroba zabránila prísť do Košíc, odvysiela 21. decembra o 15.50 hodine na svojom programe STV1.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...