Vyhľadávanie:

Štedrí hutníci

Štedrí hutníci

Žijú medzi nami deti krehké a zraniteľné, s duševnou traumou, či iným psychickým ochorením, ktoré na pohľad nie je viditeľné a ktoré je ešte stále tabuizované. Prostredníctvom Neinvestičného fondu psychiatrie detí a dospelých sa im snažia ľudia, ktorým nie je ich osud ľahostajný, pomôcť. Aj cestou verejnej zbierky, do ktorej sa koncom minulého mesiaca zapojili i zamestnanci U. S. Steel Košice.

"Na vstupnom areáli sa nám podarilo medzi železiarmi počas necelých štyroch hodín vyzbierať vyše 14 tisíc korún," informovala nás správkyňa fondu Katarína Ackermanová. "Výťažok zo zbierky použijeme na humanizáciu prostredia, v ktorom sa deti liečia," dodala.

Neinvestičný fond bol zriadený za účelom združovania finančných prostriedkov na ochranu a podporu zdravia psychiatrických pacientov, prevenciu, diagnostiku a liečbu psychicky chorých detí a dospelých a okrem iného aj na poskytovanie zdravotnej starostlivosti predstavujúcej celý komplex biologickej terapie a psychoterapie.
Spoločnosť U. S. Steel Košice na sklonku vlaňajška pomohla oddeleniu detskej psychiatrie vo Fakultnej nemocnici L. Pasteura zriadiť pre malých pacientov rehabilitačnú miestnosť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...