Vyhľadávanie:

Steel Aréna oslavuje dva roky

Steel Aréna oslavuje dva roky

Racing Fest 2008 priláka do Košíc hviezdy pop-music z domova i z Česka

V rámci osláv 2. výročia otvorenia najkrajšej multifunkčnej haly na Slovensku, si Steel Aréna, podobne ako vlani, pozvala na stretnutia so svojimi stálymi i občasnými návštevníkmi hostí z domova i zo zahraničia - skupiny Komajota a Gladiátor a sólových interprétov Zuzanu Smatanovú a Davida Kollera.

Na podujatí Racing Fest 2008, ktoré bude už túto sobotu, 26. apríla, vystúpi ako hlavná hviezda večera známy český muzikant David Koller, jeden z najskúsenejších muzikantov strednej generácie českého rocku, bývalý člen známej skupiny Lucie, ktorú spolu s ďalšími muzikantmi založil v roku 1987 a bol jej verný až do jej konca v roku 2005. Jeho typický spevácky prejav sa stal výraznou známkou českého rocku. A koho uvidia návštevníci Racing Fest 2008 po boku D. Kollera v sobotu v Steel Aréne? Baskytaristu Marka Minárika si Koller priviedol z Lucie, gitarový post obsadí Michal Pelant, ktorý vystupuje s kapelami Chameleon a Tygr a Gang, klávesov sa ujal Michal Nejtek, známy zo svojho pôsobenia v súbore avantgardnej vážnej hudby Agon. Spolu s ďalšími osobnosťami pôjde o predstavenie skutočného výkvetu českej pop-rockovej scény a nepochybujte o tom, že odznejú aj veľké hity od skupiny Lucie!

Dvojročné oslavy Steel Arény však odpáli dnes už známa skupiny Komajota. Vznikla iba na jar roku 2005 a v lete 2006 sa zúčastnila na renomovanej súťaži U. S. Steel Talent Night, kde sa umiestnila na druhom mieste. Skladba Ráno v novinách, ku ktorej vznikol aj videoklip, zaujala vydavateľstvo Universal Music, ktoré sa rozhodlo pre spoluprácu. Na debutovom albume z roka 2007 s názvom Časopriestor sa nachádza 14 skladieb a kapela už odohrala desiatky koncertov, v decembri 2007 mala prvé samostatné turné po Slovensku. Čerství Zlatí slávici roka 2007 (objav roka) pracujú na novom albume a sme presvedčení, že sú tým pravým orechovým pre vytvorenie perfektnej nálady v Steel Aréne.

Zrejme nikomu netreba predstavovať Zuzanu Smatanovú. Iba 23-ročná trojnásobná slávica okorení oslavu 2. výročia otvorenia košickej Steel Arény - Racing Fest 2008. Traja Zlatí slávici jej pripadli v roku 2005 - stala sa speváčkou roka, druhého "slávika" získala za hit roka (Nech sa deje čo sa má) a tretieho za tzv. rádioslávika (Pár dní). A aby bol rok 2005 ešte úspešnejší, znovu získala aj cenu Osobnosť televíznej obrazovky OTO. V rokoch 2006 a 2007 získala ako speváčka roka ďalších slávikov, do Steel Arény teda zavíta trojnásobná Zlatá slávica uplynulých troch rokov...!

Viem, kde boh spí, to je názov jedného z albumov jednej z najúspešnejších slovenských pop-rockových hudobných formácií všetkých čias, skupiny Gladiátor. Začalo to však všetko pri Metallice? Nevedno, no ako 15-ročný Miko Hladký, tak aj 13-ročný Georgio Babulic ju počúvali. To sa pravda písal rok 1989. Už v roku 1992 vydal Gladiátor debutový album Designation a úspešne prezentoval svoj videoklip Profitable Losses na prestížnej hudobnej stanici MTV! V roku 1993 prišiel trash-metalový Made of Pain. Tretí album Third Eye trúbi na ústup od metalu a kapela výrazne mení svoj štýl - smerom k "počúvateľnému" rocku. "Hromadili sa nám hudobné nápady a v trashe sme sa nemali kam pohnúť," tvrdia aj dnes gladiátori, ktorých úplne dostala vlna grunge. V roku 1997 získava kapela "slovenský grammy", Grand Prix Slovensko 2007 a odvtedy sa drží celé desaťročie na vrchole slovenskej hudobnej scény. Záplavu hitov (Cesta do neba, Nemôžem dýchať, Keď sa láska podarí) Gladiátor završuje albumom Mesto so skvostnou Holubienkou sivou... Najčerstvejším počinom kapely je album Ako predtým, na realizácii ktorého sa podieľali také esá hudobnej scény ako gitarista Henry Tóth, či textár Vlado Krausz.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...