Vyhľadávanie:

Steel Aréna oslavuje prvé výročie

Steel Aréna oslavuje prvé výročie

V sobotu na štadióna L. Trojáka Racing Fest

Rok úspešnej činnosti v novom zimnom štadióne L. Trojáka v Košiciach si pripomenú v sobotu, 28. apríla, kedy sa v Steel Aréne o 18. hodine začne veľkolepá šou Racing Fest. Pre divákov je pripravený naozaj pestrý kultúrny program. Medzi hlavnými hosťami večera vystúpi Zlatý slávik 2006, skupina DESmod s momentálne najpopulárnejším slovenským spevákom Kulym, domáca stálica prvej veľkosti skupina No Name (Strieborný slávik 2005), ako aj charizmatický Ivan Tásler so svojou formáciou IMT Smile. Účastníci podujatia sa teda naozaj majú na čo tešiť.

Ako Oceľ východu informoval manažér Steel Arény Igor Havrila, počas uplynulého roka sa v aréne odohralo 24 súťažných zápasov hokejovej extraligy a päť priateľských stretnutí, ktoré navštívilo 152 tisíc divákov a bolo v nej deväť významných spoločenských podujatí. Okrem slávnostného ceremoniálu počas otvorenia štadióna a finále U. S. Steel Talent Night mali Košičania možnosť vidieť a počuť v Steel Aréne takých velikánov hudobnej scény ako Deep Purple, Bryan Adams, Arash, Elán, vychutnať si muzikál Na skle maľované či balet Labutie jazero. Minuloročné podujatia navštívilo 61 350 divákov, pričom rekord v počte návštevnosti zaznamenal Autosalón na ľade, ktorý si prišlo pozrieť 9800 ľudí. Záujem agentúr o organizovanie akcií neustále rastie a tak majú Košičania šancu, že sa v Steel Aréne čoskoro stretnú s ďalšími svetoznámymi a populárnymi hviezdami šoubiznisu.

V roku 2007 plánujú uskutočniť v Steel Aréne 40 zápasov slovenskej hokejovej extraligy, minimálne päť priateľských stretnutí a tiež najmenej 15 koncertov, muzikálov, divadelných vystúpení, výstav a iných podujatí. Vidieť by ich malo takmer 400 tisíc divákov. Veľkým zadosťučinením pre všetkých zainteresovaných bolo rozhodnutie Medzinárodnej hokejovej federácie usporiadať Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v roku 2011 spolu s Bratislavou aj v košickej Steel Aréne. Je to veľké ocenenie úsilia všetkých, ktorí sa pričinili o dokončenie zimného štadióna v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...