Vyhľadávanie:

Štipendisti oplácajú dobro dobrom

Štipendisti oplácajú dobro dobrom

Bývalý štipendista daroval Nadácii USSK 1 000 eur

Štipendijný program U. S. Steel Košice podporuje už 17 rokov talentovaných vysokoškolských študentov z východného Slovenska. Za ten čas sme poskytli viac než 400 štipendií, ktoré pomohli ambicióznym mladým ľuďom prekonať problémy so sociálnou a finančnou situáciou, sústrediť sa plne na kvalitné štúdium či absolvovať stáž, resp. časť štúdia v zahraničí.

Štipendistov neberieme len ako zoznam ľudí, ktorých sme podporili. S každým z oprávnených uchádzačov sa stretneme na osobnom pohovore, aby sme ich aspoň trochu spoznali. Stalo sa milou tradíciou, že štipendistov USSK následne  vnímame ako členov našej hutníckej rodiny a pozývame ich na firemné podujatia, či už sú to Dni dobrovoľníkov alebo ešte nedávno Charitatívny vianočný stánok či Family Safety Day. Tam majú príležitosť ukázať, že zdieľajú naše firemné hodnoty a ochota nezištne pomáhať je im blízka. Napriek takejto pozitívnej skúsenosti nás mimoriadne potešil list a následný dar od Filipa Jergu, jedného z našich prvých štipendistov.

Pred rokmi som od vás opakovane obdržal štipendium, ktoré mi pomohlo financovať štúdium na vysokej škole na University of Nottingham vo Veľkej Británii. Tiež s radosťou spomínam na váš sponzorský dar v podobe nového diktafónu pre môj študentský časopis Béčko pri Evanjelickom gymnáziu J. A. Komenského. V danom čase boli obe formy daru pre mňa veľkou podporou a aj vďaka nim sa mi podarilo dostať tam, kde dnes som. Teraz pracujem ako senior manager pre O2 Czech Republic a.s. v Prahe a som veľmi spokojný. Spomínanú pomoc si veľmi vážim, veľmi rád na ňu spomínam a preto by som vám ešte raz chcel úprimne poďakovať. Rád by som aj prispel na účet vašej nadácie a pomohol tak ďalším mladým študentom v podobnej situácii.“

Čo k tomu dodať? Darovaných 1 000 eur nás dojalo. Tlieskame pokore, nadhľadu a dobrému srdcu! Všetci, ktorí sa Štipendijnému programu USSK a stovkám študentov od roku 2004 venujeme, budeme mať pri spomienke na Filipa Jergu vždy už len krásny deň!

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...