Vyhľadávanie:

Stop odlivu mozgov

Stop odlivu mozgov

Stánok USSK bol počas Trhu práce a stáží v centre pozornosti študentov

Americká obchodná komora sa snaží pomôcť mladým ľuďom nájsť si atraktívne zamestnanie na Slovensku

Americká obchodná komora v SR zorganizovala už 8. ročník Trhu práce a stáží, ktorý sa 20. februára tohto roku uskutočnil v Bratislave a minulý týždeň aj v Košiciach, v Dome techniky.

"Trh práce a stáží je jednou z našich mnohých aktivít, prostredníctvom ktorých sa snažíme zlepšiť podnikanie našich členských spoločností na slovenskom trhu tým, že im vytvoríme priestor na nadviazanie kontaktov s potenciálnymi zamestnancami. Americká obchodná komora v SR chce zároveň pomocou svojich členských spoločností rozšíriť možnosti pre mladých ľudí nájsť si atraktívne zamestnanie na Slovensku a zabrániť tak neželanému "odlivu mozgov", keďže schopnosť Slovenska obstáť v konkurencii s globálnymi konkurentmi spočíva práve vo vzdelanej pracovnej sile," povedal na margo podujatia prezident Americkej obchodnej komory v SR Robert Šimončič.

V Košiciach sa na Trhu práce a stáží predstavilo vyše tridsať spoločností. Možnosť získať informácie o príležitostiach na pracovnom trhu, ktoré ponúkajú slovenské i zahraničné firmy pôsobiace v rôznych sektoroch, napríklad v informačných technológiách, bankovníctve a finančných službách, personalistike, poradenstve, farmaceutickom, strojárskom, hutníckom či potravinárskom priemysle, si mladí ľudia nenechali ujsť. V "obliehaní" bol aj stánok, v ktorom sa prezentovala spoločnosť U. S. Steel Košice.

"Na akcie podobného charakteru chodím do Košíc z Prešova už druhý rok. Som štvrtáčka, študujem marketing a manažment, obhliadam sa po možnostiach. Kamarátka, už absolventka, si tu pred rokom našla dobrý džob," prezradila Oceli východu Zina Machaľová. "Uplatniť sa vo vašej firme by bolo fajn. Anglicky viem, chodím v lete na brigády do Írska. No, uvidíme, prišla som si po bližšie informácie..."

Na otázky dostala odpovede nielen ona, ale i desiatky ďalších záujemcov, priamo pri stánku od zamestnancov útvaru GM pre rozvoj a servis ľudských zdrojov, ale aj počas osobitnej prezentácie. Vedúci odboru Vzdelávanie a rozvoj Karol Gordiak priblížil mladým ľuďom históriu vzniku spoločnosti U. S. Steel Košice, princípy jej podnikania, štruktúru dodávok i investičné zámery. V tomto roku, ako povedal, firma potrebuje predovšetkým hutníkov, strojárov a elektrotechnikov. Z radov absolventov vysokých škôl takéhoto zamerania plánuje prijať do zamestnania dvadsať ľudí. Pre záujemcov, ktorí uspejú vo výberovom konaní, má pripravenú adaptačnú a jazykovú prípravu, odborné školenia, tréningy manažérskych a vodcovských zručností a pre najlepších aj zahraničné stáže.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...