Vyhľadávanie:

Štúdium na FMMR je prepojené na požiadavky doby

Štúdium na FMMR je prepojené na požiadavky doby

Prihlásiť sa dá do 30. júna

V týchto dňoch oslavuje Technická univerzita v Košiciach 70. rokov od svojho založenia. Ako Vysoká škola technická v Košiciach bola zriadená vládnym nariadením z 8. júla 1952. K zakladajúcim fakultám patrila Banícka fakulta (dnes Fakulta Baníctva, ekológie, riadenia a geotechnológií), Fakulta ťažkého strojárenstva (dnes Strojnícka fakulta) a Hutnícka fakulta (dnes Fakulta materiálov, metalurgie a recyklácie, v skratke FMMR). Práve posledná menovaná je najužším partnerom U. S. Steel Košice, a to tak z hľadiska prípravy novej generácie hutníkov, ako aj z hľadiska odbornej spolupráce na rôznych aktuálnych výzvach spojených s výrobou železa a ocele.

Prijímacie konanie pre akademický rok 2022/2023 stále prebieha a prihlášku je možné zaslať do 30. júna.

Všetky informácie pre uchádzačov o štúdium sú zverejnené na  fmmr.tuke.sk

Dekanka fakulty doc. Ing. Iveta Vasková, PhD. hovorí: „Len vďaka metalurgii sa ľudstvo prepracovalo z doby kamennej až k počítačom a umelej inteligencii. Svet neustále potrebuje nové materiály a my vieme, ako ich získať a recyklovať. Štúdium na fakulte materiálov, metalurgie a recyklácie vám umožní stať sa tvorcami budúcnosti, v ktorej by ste chceli žiť.“

Vďaka spolupráci s podnikmi z praxe a vynikajúcim podmienkam pre výskum vychováva FMMR úspešných absolventov, ktorí nájdu uplatnenie na trhu práce v rôznych odvetviach priemyslu. Získavanie a spracovanie zemských zdrojov, hutníctvo, strojárstvo, automobilový priemysel, ekologické a environmentálne vedy či výskum materiálov – to všetko sú oblasti, kde sa absolventi vedia po skončení štúdia realizovať.

A čo hovoria o FMMR študenti?

Aleksander Adam Krobisz, študent tretieho ročníka v študijnom programe Spracovanie a recyklácia odpadov si myslí: ,,Štúdium na FMMR by som jednoznačne odporučil pre všetkých tých, ktorí by sa chceli venovať recyklácii, keďže štúdium na FMMR ponúka jedinečný mix teórie a praxe, ktorý je pre študenta veľmi zaujímavý a záživný. Štúdium na FMMR je veľmi pestré. Študent sa dostane do kontaktu s rôznymi názormi na problematiku a má možnosť si tieto názory overiť a následne si na problematiku vytvoriť vlastný názor. Vďaka kombinácii teórie a praxe si dokážeme ľahko osvojiť dané témy a postupy.“ Exkurzie z praktických predmetov ešte dodatočne prehlbujú znalosti študentov a utvrdzujú vedomosti. „Mne osobne dáva štúdium na FMMR možnosť sa zamestnať vo veľmi perspektívnom obore, akým je recyklácia odpadov. Dúfam, že vďaka pomoci pedagógov budem pripravený založiť vlastnú recyklačnú firmu po skončení štúdia,“ predstavuje svoj ambiciózny plán Adam Krobisz.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...