Vyhľadávanie:

Štyri tituly z krosu

Štyri tituly z krosu

V závere tohtoročnej bežeckej sezóny sa v Brezne konali majstrovstvá Slovenska v cezpoľnom behu. O tituly majstrov bojovali na poľných chodníčkoch a v lesnom prostredí nielen míliari, ale aj vytrvalci v kategóriách juniorov, junioriek, mužov, žien a medaily sa rozdávali aj v súťaži družstiev. V silnej domácej konkurencii si podľa očakávania najlepšie počínali zverenci trénera Pavla Madára z TJ Obal servis Košice, ktorí získali štyri majstrovské tituly.

Zlatú medailu v kategórii junioriek si na 4-km trati vybojovala Romana Gajdošová časom 18:34,4 min. Medzi ženami na tej istej trati zvíťazila naša olympionička Katarína Berešová v čase 17:19 min., na 8. mieste skončila časom 20:31,9 min. jej klubová kolegyňa, nádejná Martina Šamudovská. Aj míliari absolvovali 4-kilometrovú trať, na ktorej dominoval náš Jaroslav Szabo časom 15:08,9 min. Štvrtý titul pre Obal servis vybojovalo družstvo mužov v kategórii vytrvalcov. Na 9-km trati získala trojica pretekárov v zložení Tibor Sahajda, Imrich Pástor a Jaroslav Szabo 9 bodov a zaslúžene zvíťazila. V súťaži jednotlivcov v cezpoľnom behu na 9 km získal bronzovú medailu Tibor Sahajda, ktorý časom 35:28,4 min. obsadil v cieli 3. miesto. Ďalší bežci z Obal servisu dosiahli tieto umiestnenia: 4. Imrich Pástor 35:40,5 min., 6. Jaroslav Szabo 36:00,6 min., 10. Erik Repák 37:38,5 min., 16. Igor Vaktor 40:08,1 min., 18. Erik Seman 41:13,8 min.

Po návrate zo šampionátu ocenil úspech svojich zverencov tréner Pavol Madár slovami: "Na toto podujatie, ktoré nám vyšlo podľa predstáv, sme sa intenzívne pripravovali celý rok. Bežalo sa na kilometrovom okruhu v členitom kopcovitom teréne s častým stúpaním i klesaním. Mäkký povrch trate nevyhovoval najmä nášmu Jarovi Szabovi, ktorý k behu potrebuje pevný odraz a na mäkkom povrchu to mal ťažšie. I tak si vybojoval zlatú medailu. Teší ma, že naši bežali veľmi takticky a nenechali sa strhnúť ani vyviesť z tempa. Od štartu sa snažili byť na špici a niektorí z nich si potom medailové pozície udržali až do cieľa."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...