Vyhľadávanie:

Tanec, hudba, zábava... Na jednotku!

Tanec, hudba, zábava... Na jednotku!

V košickej zoologickej záhrade sme oslavovali Medzinárodný deň detí

Deti majú opäť šancu: uspieť v súťaži Hľadá sa maskot pre HC Košice

Bohatý program v prírodnom amfiteátri, tanečná škola Milana Plačka, vlasové štúdio, maľovanie na tvár, "skákacie" lopty, kreslenie, nafukovací hrad, naozajstný skautský stan, vozenie na koňoch i poníkoch, autogramiáda hokejistov HC Košice a kopec ďalších súťaží a hier. K tomu pohyb, tanec a nefalšovaná radosť z odmien a výhier. I počasie prialo dobrej nálade. V takejto skvelej atmosfére sa uskutočnili oslavy sviatku Dňa detí, ktoré v sobotu, 2. júna, zorganizovala spoločnosť U. S. Steel Košice v košickej zoologickej záhrade.

Ešte prv, než sa tanečná párty pod holým nebom rozbehla naplno, sa z pódia vyzdobeného pestrofarebnou kulisou s prvkami karnevalu, prihovoril deťom aj ich rodičom v zaplnenom hľadisku prezident USSK David H. Lohr. "Verím, že zábava bude úžasná. Je pre nás veľkým potešením a cťou podporovať také akcie, akou je tá dnešná. Vychutnajte si program a tanečnú párty." Príjemné popoludnie poprial všetkým i primátor mesta František Knapík. Z rúk Davida H. Lohra si potom prevzala diplom a odmenu - prehrávač MP3 - siedmačka základnej školy Emma Juhásová. Ocenenie získala za najkrajšiu kresbu obľúbeného zvieratka - tuleňa akrobata, ktorý sa stal motívom kampane MDD v ZOO.

Pódium patrilo až do sedemnástej hodiny vystúpeniam hudobnej skupiny ABBA born again, Tomášovi Krakovi s kapelou, rozprávke O troch prasiatkach, vystúpeniu tanečných párov s ukážkami latinsko-amerických tancov z TŠ Milana Plačka, hre na tancujúce zvieratká, v ktorej svoje pohybové umenie predviedli deti z hľadiska, ale samozrejme, aj netrpezlivo očakávanému vyhodnoteniu vedomostného testu a žrebovaniu o vecné ceny. Deti boli naozaj usilovné. Do osudia vhodili stovky lístkov s odpoveďami na päť súťažných otázok. Kým sa vzadu za pódiom chlapci a dievčatá pod vedením M. Plačka učili prvé kroky ča-če, viceprezidenti Miroslav Kiraľvarga a Martin Pitorák v zmysle regule žrebovali jedenástich výhercov. Z pekných cien sa napokon tešili Lívia Bodnárová, Dávid Matik, Simona Čmilová, Samko Čmil, Adam Cichý, Petronela Šlosárová, Ľubica Bohopovičová, Richard Strömp, Tomáš Chudý, Andrea Oravcová a Tatiana Gredecká. Šťastie sa usmialo aj na ďalšie štyri deti, ktorých mená vytiahla z osudia viceprezidentka občianskeho združenia HC Košice Elena Petrášková. Detské permanentky na extraligovú hokejovú sezónu 2007/2008 získali Sára Pavlíková, Petrík Hogya, Tomáš Farkaš a Martina Mihalíková. "Veľa sme v hokejovom klube rozmýšľali - máme hráčov, roztlieskavačky a, samozrejme, veľa, veľa divákov. No stále nám v Steel Aréne niečo chýba. Viete, deti, čo?" "Maskot!" ozvalo sa z hľadiska. "Správne, maskot," pritakala E. Petrášková. "Preto sme sa rozhodli, že vyhlásime súťaž o maskota, ktorá bude pokračovať celé leto. Ak sa do nej zapojíte, a pošlete nám svoju kresbičku aj s popisom, prečo by maskotom malo byť práve to vaše zvieratko alebo postavička, ktorej treba dať aj meno, môžete vyhrať pekné ceny."

No a tie sú vskutku zaujímavé. Prvou cenou je dres, druhou hokejka a treťou vlajka - to všetko s podpismi hráčov HC Košice. No a hlavnou cenou sú dve permanentky na sezónu 2007/2008. A ako bude súťaž Hľadá sa maskot pre HC Košice prebiehať? Do 30. júna 2007 treba poslať návrh (obrázok) v obálke označenej MASKOT, a to buď poštou na adresu HC Košice, Nerudova 12, 040 01 Košice alebo e-mailom: office@hckosice.sk. V druhom kole sa uskutoční verejné hlasovanie za vybrané návrhy na www.hckosice.sk, pričom jeho uzávierka je 31. júla 2007.

Potom už javisko patrilo opäť pekným pesničkám, no hlavne tancu. Moderátor naň pozval deti, ktoré sa zúčastnili na malom tanečnom kurze latinského tanca, aby predviedli, čo sa v tanečnej škole naučili. A akože inak, každé si odnieslo nejakú pozornosť. Porota, ktorej predsedala manželka prezidenta USSK Susan Lohrová, nakoniec určila absolútnu víťazku. Stala sa ňou Viktória Budajová zo základnej školy na Luniku IX. Žiaci tejto školy prišli na oslavy na pozvanie oceliarskej spoločnosti. Odmena - detská letná rekreácia podľa vlastného výberu ju veľmi potešila.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...