Vyhľadávanie:

Tešia sa z novej šatne

Tešia sa z novej šatne

Vysokopeciari dostali pod stromček pekný darček

Vysokopeciari majú v súčasnosti určite najlepšiu šatňu v podniku. Aspoň pokiaľ ide o jej vybavenie. Tvrdí koordinátor žiaruvzdorných materiálov mlynice uhlia divízneho závodu Vysoké pece Jozef Čančinov. V uplynulých týždňoch tu totiž šatňu 250 pri vysokej peci č. 1 rekonštruovali a práve Čančinov bol pri realizácii jej generálnej opravy. Tú šatňa potrebovala ako soľ. "Mala upchané rozvody vody, kanalizáciu, staré, vyše štyridsaťročné vybavenie, mnohé skrinky boli deravé, nefungovala ventilácia, strop pretekal, objavila sa pleseň...," vyratúval nedostatky priestorov na hygienu.

Obnovu šatne napokon urýchlila porucha skrúbra na vysokej peci č. 1. "Po tom, čo v júli 2009 došlo k jeho deformácii, sme šatňu z bezpečnostných dôvodov vypratali a zamestnanci sa museli presunúť do šatne vysokej pece č. 3 a ďalších priestorov v závode. Bola to príležitosť šatňu opraviť. Vďaka snahe riaditeľa divízneho závodu Mareka Jenču a podpore generálneho manažéra pre prvovýrobu Marcela Novosada sa podarilo nájsť v divíznom závode finančné prostriedky a mohli sme sa pustiť do práce," informoval. Generálnu opravu od septembra do decembra 2009 realizovala spoločnosť Koksmont. Darček v podobe vynovenej šatne dostali vysokopeciari doslova pod vianočný stromček, slávnostne ju totiž otvorili iba dva dni pred Štedrým dňom.

Priestory ešte žiaria novotou a prví obyvatelia sa tu už udomácňujú. "Budova prešla kompletnou obnovou. Máme tu nové zvody, potrubia na vodu, izoláciu, maľovku, priestory sú nanovo vykachličkované, nové sú toalety, umývadlá, sprchy, skrinky na odev, lavičky. Pribudli kovové vešiaky na uteráky, držiaky na mydlá," uviedol J. Čančinov, ktorý za divízny závod práce na obnove šatne koordinoval.

Presvedčili sme sa o tom na vlastné oči. Priestory sú naozaj kultúrne, zodpovedajú dobe a chlapi, ktorí ťažko pracujú, si ich aj zaslúžia. Otázne je, či sa im šatňu v súčasnom stave podarí udržať. To, že v mnohých v areáli huty chýbajú armatúry, toalety nefungujú, lebo ich ktosi "vypitval", že v držiakoch (ak ešte ostali) nie je papier či mydlo, je totiž "zásluha" samotných ľudí. Stále sa totiž medzi nami nájdu takí, ktorí sa ulakomia na maličký vešiačik, či kotúč toaletného papiera. Zaužívaná fráza, že čo nie je prikované, zmizne, je trpkým, ale žiaľ aj v prípade niektorých kolegov vo firme pravdivým konštatovaním. Inak by aj správcovia spomínanej šatne nemuseli niektoré časti vybavenia šatne - vypínače či armatúry esteticky úmyselne znehodnotiť, aby dlhoprstých nelákali. Ako bude vynovená šatňa vyzerať o mesiac či dva majú teda v rukách jej obyvatelia. Teraz, ako sa môžete presvedčiť aj na snímkach, ju budú chlapom od pecí určite mnohí závidieť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...