Vyhľadávanie:

Tretí raz v Lige majstrov

Tretí raz v Lige majstrov

Hokejisti HC Košice sa opäť predstavia v medzinárodnej hokejovej súťaži ročníka 2016/2017

Hokejisti HC Košice, ako víťaz základnej časti hokejovej súťaže uplynulej sezóny, vstúpili 16. augusta 2016 po tretí raz do prestížnej hokejovej Ligy majstrov.  Zúčastnili sa jej už aj dva razy predtým z pozície majstrov Slovenska. V roku 2014 boli ich súpermi v skupine fínsky majster Kärpät Oulu, nemecký vicemajster Köln Haie a český extraligový tím Bílí Tygři Liberec. Vlani sa v skupine stretli s nemeckým Red Bull Mníchov a rakúskym tímom KAC Klagenfurt. V súbojoch s týmito celkami sa im darilo a v skupine skončili na 2. mieste. Vybojovali si postup do vyraďovacej časti súťaže, kde si zmerali sily so švédskym mužstvom AIK Skelleftea. V tomto roku je v skupine M ich súperom švajčiarsky šampión SC Bern a rakúsky semifinalista EBEL-ligy Black Wings Linz. Sériu s týmito mužstvami odštartuje náš bronzový tím dnes o 18.00 hod. domácim zápasom s SC Bern. V závere tohto týždňa, v sobotu 20. augusta, budú mať zverenci trénerov Rostislava ČaduMarcela Šimurdu opäť výhodu domáceho ľadu, na ktorom sa v Steel aréne o 19.30 hod. stretnú s Black Wings Linz.

V rámci prípravy na tieto súboje odohral náš tím tri priateľské stretnutia. Vo štvrtok 4. augusta sa Košičania predstavili na ľade súpera v Martine, kde zvíťazili 2:1 po samostatných nájazdoch. V utorok 9. augusta doma zdolali Zvolen 6:3 a v odvetnom zápase s Martinom vyhrali vo štvrtok 11. augusta v Steel aréne 6:2. Už na budúci týždeň je na programe odvetný súboj v Lige majstrov. V utorok 23. augusta sa hokejisti HC Košice predstavia v Linzi a v sobotu 3. septembra odohrajú odvetu v Berne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...