Vyhľadávanie:

Tri medaily pre Jeseň života

Tri medaily pre Jeseň života



Športovať sa dá v každom veku. Presvedčili o tom dôchodcovia, ktorí sa vo štvrtok 22. októbra 2015 zúčastnili na Športovej olympiáde seniorov v Košiciach. Nevšedné podujatie sa konalo v priestoroch Obchodnej akadémie na Južnej triede. Na olympiáde, ktorú slávnostne otvoril primátor Richard Raši, sa zúčastnilo 235 dôchodcov z 24 seniorských klubov reprezentujúcich všetky mestské časti. Medzi súťažiacimi nechýbalo ani deväť bývalých zamestnancov z našej spoločnosti, združených v klube Jeseň života. "Je to výborná akcia, zúčastňujem sa na nej opakovane. Súťažiť budem v behu na 60 metrov, štafete a šípkach," nechal sa počuť bezprostredne po slávnostnom otvorení bývalý železiar Andrej Sabol, ktorý v našej firme odpracoval 35 rokov.

Organizátori mali pre účastníkov pripravených viacero disciplín. Súťažilo sa v behu na 60 metrov, v štafete, hode kriketovou loptičkou na cieľ i v hre pétanque. Okrem toho sa tiež hádzalo krúžkom na cieľ a futbalovou loptou sa kopalo na presnosť do hádzanárskej bránky. V telocvični hádzali seniori šípkami, triafali do basketbalového koša, hrali stolný tenis a bowling.

A ako sa darilo "našim"? Z podujatia si odniesli tri strieborné medaily - v behu na 60 metrov (Andrej Sabol), v štafete (Eva Varhoľáková, František Lovás, Andrej Sabol) a v pétanque (Ján Petruška, Jozef Tancoš, František Lovás).

Zaujímavosťou je, že priemerný vek súťažiacich bol 67,4 roka a najstaršia účastníčka mala 86 rokov.


Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...