Vyhľadávanie:

Trikrát na nulu

Trikrát na nulu

V uplynulých týždňoch pokračovala hokejová extraliga ďalšími stretnutiami poslednej štvrtej štvrtiny základnej časti. Hráči majstrovského tímu HC Košice sa v nej predstavili vo veľmi dobrom svetle a na ich hokejky sa vrátila herná istota. V troch stretnutiach po sebe dokázali zvíťaziť, a to nevídaným spôsobom, keď v troch súbojoch zdolali svojich súperov na nulu.

V Martine vyhrali 3:0 a doma so Žilinou 6:0 a nad Nitrou 8:0. Znamená to, že náš úradujúci majster ťahá teraz sériu troch víťazstiev s impozantným skóre 17:0 a celé mužstvo na čele s brankárom Júliusom Hudáčkom neinkasovalo gól už 197 minút. Fanúšikov nášho tímu to potešilo a najmä po nedeľňajšom súboji s Nitrou pripravili v hľadisku mohutné ovácie. "To, že som nedostal gól v troch dueloch po sebe, nie je iba moja zásluha, je to výsledok skvelej hry celého mužstva," nechal sa počuť po súboji s Nitrou brankár Hudáček a pokračoval: "Takúto sériu som ešte nezažil, pretože doteraz som bol bez inkasovaného gólu iba v dvoch stretnutiach za sezónu. Tešil som sa z hry svojich spoluhráčov, ktorí mi v niektorých okamihoch dovolili pozerať sa, ako s pukom na hokejkách manévrujú pred súperovými bránkami. Všetci máme radosť z toho, že sme po neúspešných výsledkoch teraz zvládli tri dôležité zápasy a získali v nich cenné body do tabuľky. Myslím si, že takýto hokej už konečne chceli vidieť aj naši fanúšikovia."

Zdá sa, že Košičania sa konečne "naštartovali" a ich výkony budú v ďalších kolách gradovať. Tieto víťazstvá im určite pomohli vrátiť aj stratené sebavedomie. Malo by sa to prejaviť už v najbližšom 42. kole, keď sa v piatok 5. februára predstavia na ľade súpera v Trenčíne. Doma ich uvidíme v nedeľu 7. februára. O 17.30 hod. sa stretnú s druhým tímom extraligovej tabuľky - Banskou Bystricou.

Náš tím zostal po 41. kole naďalej na 7. mieste v extraligovej tabuľke, ale ziskom deviatich bodov sa priblížil k Popradu, Skalici a Nitre, od ktorých nás v tabuľke delia len dva body. Na tretiu priečku, na ktorej je momentálne Martin, máme šesťbodovú stratu. Do skončenia základnej časti, keď ostáva odohrať ešte desať kôl, sa môže v prospech nášho majstra všeličo zmeniť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...