Vyhľadávanie:

Triumf dopravárov pri nízkej sieti

Triumf dopravárov pri nízkej sieti

V Košiciach sa hral finálový turnaj o Pohár majstrov európskych krajín v nohejbale

Nohejbal
Víťazný tím nohejbalistov DPMK Košice s logom hlavného sponzora U. S. Steel Košice na dresoch. V hornom rade zľava Martin Perun, Patrik Perun, tréner Jaroslav Žigala a Milan Ižol. Zľava v podrepe Štefan Forrai a Ján Brutovský.

Šesť majstrovských tímov v nohejbale z Českej republiky, Rumunska, Švajčiarska, Francúzska, Maďarska a Slovenska bojovalo v jubilejnom 10. ročníku v dvoch športových halách v Košiciach o Pohár majstrov európskych krajín. Košičania z mužstva DPMK, ktorých sponzorsky podporuje spoločnosť U. S. Steel Košice, sa pred domácim publikom vytiahli a v jubilejnom ročníku zaslúžene získali cenný pohár.

Z triumfu v tejto súťaži sa naposledy tešili v roku 2001 v Aténach. V ďalších troch ročníkoch, a to v rumunskom Brašove a dva razy v Českej republike v Karlových Varoch a v Modřiciach, skončili len na druhej či tretej priečke. V tomto roku sa stali najlepším tímom starého kontinentu bez prehry, keď po víťazstve v skupine v semifinále zdolali majstra Maďarska Káposvár FT SE 2:1 a vo finále si tým istým výsledkom poradili aj s úradujúcim majstrom Česka Sokolom Exmost Modřice.

Tréner majstrovského celku DPMK Košice Jaroslav Žigala mal pred turnajom problémy so zostavou. Nemohol hrať zranený Marián Žigala, ďalší z hráčov nášho tímu Ján Chovan odišiel do zahraničia a takmer rok nehral ani Štefan Forrai. Všetko sa však napokon vyriešilo. Po niekoľkých tréningoch sa predsa len rozhodol hrať skúsený 38-ročný Štefan Forrai, ktorý dostal v trojiciach príležitosť spolu s Jánom Brutovským a Martinom Perunom. Proti trojici z Modřic si počínali znamenite a presvedčivým víťazstvom hravo rozohrali tento finálový zápas. Keď ich v dvojiciach napodobnili bratia Patrik a Martin Perunovci, o prvenstve košických dopravárov z DPMK bolo prakticky rozhodnuté. Na záver sa totiž hralo už len v singli a v ňom, i keď náš Milan Ižol prehral, nič nezmenilo na skutočnosti, že cenná trofej zostala v Košiciach.

"Keby sme v dvojiciach prehrali a stav by bol nerozhodný 1:1, k celkovému víťazstvu by sme museli vyhrať v singli," objasnil situáciu po víťaznom finále tréner J. Žigala a dodal: "V takom prípade by som za daného stavu dal v singli príležitosť hrať skúsenému Forraiovi. Keďže sa však situácia vyvinula inak a viedli sme 2:0, napokon som dal šancu mladému Milanovi Ižolovi." Ten sa však v závere druhého setu zranil, čo ovplyvnilo jeho ďalší výkon.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...