Vyhľadávanie:

Trofej získal vo finálovej premiére

Trofej získal vo finálovej premiére

Víťazom 6. ročníka tenisového turnaja ATP Challenger Series Košice Open Steelers Cup sa stal český tenista Lukáš Rosol

Po prvý raz v histórii tenisového turnaja ATP Challenger Series Košice Open Steelers Cup sa stalo, že do finále sa prebojovali hráči, ktorí v ňom vo svojej doterajšej kariére na challengerovom turnaji ešte neboli - český tenista Lukáš Rosol a Miguel Angel Lopez Jean zo Španielska. Triumfoval Lukáš Rosol, ktorý zdolal svojho súpera po setoch 7:5 a 6:1. Český tenista bol zo zisku cennej trofeje, a samozrejme, aj zo 4500 eur, ktoré si v Košiciach pripísal na svoje konto, nesmierne šťastný.

"Ďakujem košickým divákom za neúnavné povzbudzovanie. A vďaka patrí aj môjmu trénerovi Slávovi Dosedělovi, ktorý má so mnou veľa trpezlivosti. Ale ja mu to raz určite vrátim," povedal víťazný Rosol po finálovom súboji a dodal: "V Košiciach sa mi darí, veď vlani som spolu so slovenským tenistom Filipom Poláškom vyhral v štvorhre. Prvenstvo v dvojhre je zatiaľ mojím životným úspechom na turnajoch ATP Challenger Series. V tomto roku sa mi na košickej antuke darilo, keď ako siedmy nasadený som, okrem iných, zdolal aj troch Španielov a vyhovovala mi aj hra môjho finálového súpera. Verím, že toto víťazstvo ma posunie o niečo vyššie aj v rebríčku ATP, kde som bol doteraz na 238. mieste."

Tento 195 cm vysoký český tenista, ktorý o mesiac oslávi 23. narodeniny, hráva extraligu za Přerov.

V sobotu zvládol aj neplánovaný nabitý program turnaja. Kvôli nepriaznivému počasiu v piatok, keď celý deň pršalo, musel v sobotu so svojím krajanom Jaroslavom Pospíšilom odohrať najprv namáhavé trojsetové stretnutie v semifinále a potom aj finálový súboj, ktorý sa pre neho nevyvíjal priaznivo. V prvom sete prehrával s Lopezom Jeanom 0:2, neskôr aj 3:5, ale napokon nesmiernou bojovnosťou a sústredenosťou dokázal otočiť vývoj skóre vo svoj prospech a vyhral prvý set 7:5. V druhom dejstve finále už na centrálnom dvorci suverénne kraľoval. Na hre Španiela bolo badať únavu, ktorá mu znemožnila tešiť sa z víťazstiev. No ako povedal, na Košice len tak skoro nezabudne. Na Aničke kvôli už spomínanému piatkovému dažďu musel v sobotu odohrať štyri zápasy. Okrem semifinále a finále v dvojhre, absolvoval aj semifinále a finále vo štvorhre.

"Ešte sa mi v doterajšej kariére nestalo, aby som v jeden deň hral štyri zápasy," nechal sa počuť dvakrát porazený finalista, ktorý so svojím krajanom Carlos Poch-Gradinom podľahol aj vo finále štvorhry slovensko-poľskému páru Igor Zelenay, Tomasz Bednarek 1:6, 6:4 a 11:13 v tajbrejku. "Finálový zápas v dvojhre sa zlomil v môj neprospech za stavu 5:3. Keby som bol dotiahol tento set do víťazného konca, stretnutie sa mohlo celkom inak vyvíjať. Súper hral veľmi dobre, nedokázal som v druhom sete na neho nič vymyslieť. Trochu ma to mrzí, lebo by to bolo moje prvé turnajové víťazstvo na challengerovom turnaji," zhodnotil svoju hru španielsky tenista Lopez Jean, ktorý na svojej ceste do finále dvojhry postupne vyradil slovenských tenistov Mareka Semjana, Miloslava Mečířa mladšieho a vo štvrťfinále aj Dominika Hrbatého.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...