Vyhľadávanie:

Tučniaky a tučniaci už opantali Košičanov

Tučniaky a tučniaci už opantali Košičanov

Tohtoročný 8. reprezentačný bál spoločnosti U. S. Steel Košice bol v znamení snehu a ľadu

Po priaznivých ohlasoch z uplynulého roka sa aj tohtoročný 8. reprezentačný bál spoločnosti U. S. Steel Košice konal v Steel Aréne. Jej priestory sa na plesovú sálu menili tri dni a pracovalo na tom vyše sto pracovníkov, aby napokon na zakrytej ľadovej ploche vznikol tanečný parket a v jeho okolí na vyvýšených priestoroch dve zóny so stolmi pre viac ako 400 hostí, medzi ktorými, tak ako vlani, prezident našej spoločnosti David H. Lohr s manželkou Susan a viceprezidenti firmy s partnerkami privítali aj mnohých zákazníkov U. S. Steel Košice nielen zo Slovenska, ale tiež zo zahraničia. Boli medzi aj zástupcovia spoločností Jepsen Stahl GmbH, Montan Gessellschaft Voss mbH, Ferona Slovakia, Metaltrade, Comax, Raven, Ford Getrag, Strip, Canessa, Valcovňa profilov, PRK, BSH Drives, Jeep Commerce, Lear, Siego Somaro či Canessa Worthington Slovakia.

Tí už pri príchode do arény mohli byť prekvapení ľadovým tučniakom, vysokým približne 150 centimetrov. Ďalší na nich "čakal" v interiéri. A obaja aj napriek teplotám nad nulou "vydržali" až do záveru bálu, ktorý sa niesol pod mottom Ľadový bál. V "ľadovom tóne" bola celá výzdoba a dekorácie plesu. Do jeho príprav bola do veľkej miery zaangažovaná manželka prezidenta U. S. Steel Košice, ktorá dostala v úvode krásnu kyticu kvetov. Dominovala bielo-modrá výzdoba, obohatená lustrami v podobe snehových gúľ so snehovými vločkami, na plesajúcich čakal originálny bar z ľadu. Rodinka tučniakov nebola v programe zakomponovaná náhodne. Toto zvieratko, ako je určite mnohým fanúšikom športu, a ľadového hokeja zvlášť, známe, je totiž maskotom pittsburského hokejového tímu. A veľkou atrakciou aukcie, ktorá bola aj v tomto roku súčasťou plesu, boli dresy hokejových hviezd z Pittsburgh Penguins - Jevgenija Malkina a Sergeja Gončara s ich podpismi. Okrem nich sa dražili aj dresy hokejistov HC Košice - Gabriela Špilára, brankára Miroslava Lipovského a kapitána železiarov Petra Bartoša.

Hostia bálu dražili aj diela z kovu slovenských i zahraničných študentov dizajnu a obrazy zamestnancov U. S. Steel Košice či regionálnych maliarov, ktoré vznikli počas minuloročných workshopov Metal Inspirations a Hutníci maľujú s umelcami. Výťažok z dražby - neuveriteľný bezmála štvrťmilión korún, presne 243 970 korún, poputuje na konto ZOO Košice. Jej riaditeľ Štefan Kollár na záver aukcie oznámil, že im pomôže od mája 2008 rozšíriť počet zvierat o rodinku tučniakov, i na jej chov. "Slávnostne ich privítame 1. júna, v programe pripravenom v spolupráci s U. S. Steel Košice pri príležitosti osláv MDD," povedal riaditeľ.

A ako poznamenali viacerí hostia plesu, na tučniakov v Kavečanoch sa už teraz tešia. Mimochodom, tohtoročná aukcia mala oproti minuloročnej medzi hosťami plesu omnoho lepší cveng, veď vlani sa vydražili diela "len" za približne 76 tisíc korún.

No a ešte pár slov k účinkujúcim na Ľadovom bále. Otvárací ceremoniál odštartovali vtipným tanečným číslom deti v maskách tučniakov. Vystriedala ich pompézna choreografia Ľadový waltz Choreocentra Bratislava. Moderátormi večera boli Andrea Vadkerti a Ivo Gogál, ktorí postupne pozývali na pódium Cigánskych diablov, orchester Bratislava Hot Serenaders, skupinu No Limits, speváčku Beátu Dubasovú a speváka Vaša Patejdla.

A menu? Tiež ostalo verné mottu plesu. Ako aperitív sa podávala ľadová Absolut vodka s mrazenou malinou, predjedlom bola sušená slivka v parmskej šunke a potom sa podávali filety z pravej sviečkovice s mandľovou ryžou a dubákovou omáčkou. Ako dezert citrónová zmrzlina s horúcimi malinami.

Novinkou bálu bolo aj vyhlásenie najlepšieho tanečného páru večera. Porote sa najviac páčili manželia Winklerovci, zastupujúci Slovak Telecom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...