Vyhľadávanie:

U. S. Steel Balloon Cup

U. S. Steel Balloon Cup

Práve dnes sa večerným nafukovaním balónov na námestí Osloboditeľov začne v Košiciach už 12. ročník U. S. Steel Balloon Cup Košice 2005. Balónová fiesta potrvá do nedele 19. júna. Každý deň sa na oblohe bude vznášať 20 balónov z Rakúska, Holandska, Belgicka, Švédska, Maďarska, Česka a zo Slovenska. Atrakciou v tomto roku bude obrovský balón 25-ročného Alexa Jana Barendsa z Holandska v tvare pestrofarebného kohúta.

"Do tajov balónového lietania ma zaúčal môj otec, od ktorého som sa veľa naučil. Profesionálne sám lietam už 6 rokov, ročne sa zúčastňujem tak asi na dvadsiatich fiestach. V Košiciach som ešte nebol, ale verím, že sa mi tu bude páčiť a že si všetci diváci prídu na svoje," poznamenal pilot kohúta, sympatický Barends z holandského Enschede.

Program balónovej fiesty je rozdelený na štyri dni, ranné lety sú orientované na centrum mesta so štartom z námestia Osloboditeľov, podvečer sú lety plánované z parkoviska pri OC Optima. Pri tomto obchodnom centre bude najmä v piatok sprievodný hudobný program pre deti a dospelých s rôznymi súťažami. Aj v tomto roku budú účastníci balónovej fiesty súťažiť v naháňaní líšky. Jeden balón, ktorý bude predstavovať líšku, vzlietne skôr, ostatní ho musia dostihnúť a pristáť tesne pri ňom. Víťaz získa pohár prezidenta U. S. Steel Košice Davida Lohra, ktorý sa tiež chystá do balónu. Najviac sa teší na pohľad Hlavnej ulice a pešej zóny v centre mesta Košíc z výšky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...