Vyhľadávanie:

U. S. Steel pre Košice

U. S. Steel pre Košice

Zbierka pre krízové centrum v Košickej Novej Vsi

Potrebujú hlavne šatstvo a obuv pre deti

Súčasťou dobrovoľníckych dní bude aj tohto roku zbierka šatstva. Na príprave i realizácii akcie U. S. Steel Košice spolupracuje s Arcidiecéznou charitou Košice. Zbierka je totiž určená pre obyvateľov Zariadenia núdzového bývania - krízové centrum v Košickej Novej Vsi. Žijú tu najmä matky s deťmi a práve im bude smerovať aj pomoc železiarov.

"Potrebujeme šatstvo pre deti a preto prosíme všetkých, ktorí sa rozhodnú zapojiť do zbierky, aby nám nenosili odevy pre dospelých. Tých máme dosť a na uloženie ďalších nemáme priestory," odkazuje vedúci zariadenia Miroslav Firda. "Tunajším obyvateľom chýba najmä oblečenie pre deti do desať rokov. Je jedno aké, môže to byť čokoľvek pre dievčatá i chlapcov - nohavice, tričká, ľahké bundy, svetríky, ponožky, obuv - topánky, papuče, šiltovky, pyžamy... Obyvatelia centra nutne potrebujú aj posteľnú bielizeň, uteráky a akýkoľvek kuchynský riad. Môžu to byť taniere, poháre, hrnčeky, príbory, pekáče, hrnce, ale napríklad aj funkčné rýchlo varné kanvice..."

Premietate si v hlave, čo všetko nepoužívané máte v skriniach a v duchu balíte tašky? Ak áno, nezabudnite, že ide o dar, a tak by všetky veci mali byť zachované, nepoškodené, čisté a vyžehlené. Nepomýľte si zbierku s veľkým upratovaním všetkých nepotrebností. Myslite na to, že človek, ktorého chcete obdarovať, má svoju dôstojnosť, aj keď sa ocitol v zložitých životných podmienkach.

Zbierka sa uskutoční na dvoch miestach. Prvým je Zariadenie núdzového bývania na Poľnej 1 v Košickej Novej Vsi a druhým Jeseň života na Luniku II na Sídlisku Terasa. V piatok 15. mája môžete veci nosiť v čase od 8.00 do 18.00 hod. a v sobotu 16. mája od 8.00 do 13.00 hod. Navigácia pre tých, ktorí si to nasmerujú do Košickej Novej Vsi: za posledným semaforom pri výjazde z Košíc smerom na Michalovce zabočte doprava ku kruhovému objazdu, z objazdu vyjdite štvrtou odbočkou, pred sebou uvidíte futbalový štadión a hneď vedľa budovu bývalého detského domova, terajšie krízové centrum. Ak by ste netrafili, sociálni pracovníci na telefónnom čísle 055/671 45 94 vás ochotne usmernia.

Priestory Jesene života, kde na vás budú čakať bývalí železiari - do pomoci sa zapoja už po šiesty raz - nájdete v obchodnom centre na Luniku II na poschodí (vedľa reštaurácie).

A ešte upozornenie: odevy pre dospelých organizátori nebudú preberať.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...