Vyhľadávanie:

U. S. Steel bez papiera

U. S. Steel bez papiera

Kocúr Železník informuje

Milé kolegyne a kolegovia, som rád že sa po naozaj dlhom čase znova stretávame v obľúbenom seriáli Kocúr Železník informuje. Medzi dnešnou a ostatnou časťou seriálu sa udialo mnoho. Oslávili sme vianočné sviatky, privítali nový rok a začali sme sa sústreďovať na nové iniciatívy a projekty. V tomto roku na nás čakajú ďalšie výzvy a nevyhneme sa ani šetreniu, keďže situácia v oceliarskom odvetví stále nie je taká, akú by sme si želali. Každý z nás však môže prispieť k znižovaniu nákladov aj tým, že bude menej využívať tlač papierov.

Verní čitatelia si možno spomenú na článok o šetrení papiera, ktorý už v Oceli východu vyšiel. Pre veľký úspech a množstvo nových informácií a projektov zameraných na znižovanie tlače vám dnes prinášame jeho voľné pokračovanie. Minule sme rozoberali hlavne projekt Elektronické faktúry a hutné atesty, pričom sme konštatovali, že počet elektronických faktúr  dosiahol v danom období 30 percent a počet elektronických hutných atestov takmer 85 percent. Skúste hádať, na akú úroveň sa nám podarilo vyšplhať ku koncu minulého roka? Odpoveď vám prezradím na konci článku (aj keď sa stavím, že teraz sa pozriete dole na aktuálne čísla).

Elektronizáciou faktúr a atestov sa to celé iba začalo. Realizovali sme mnohé ďalšie projekty, ktoré dosiahli veľké úspory pri tlači papiera. Jedným z najúspešnejších je Objednávanie a spracovávanie zmlúv v elektronickej forme (eContracts rollout), ktoré nám za minulý rok prinieslo  úsporu viac ako 280 tisíc listov papiera. Ešte viac, takmer 300 tisíc listov papiera, sa nám podarilo ušetriť pri projekte Spracovávanie faktúr a ich príloh. Iniciatíva, ktorá sa dotkla nás všetkých a pevne verím, že pozitívne, je zasielanie elektronických výplatných pások. Nejde pritom iba o úsporu papiera, ktorá bola za minulý rok 79 tisíc listov. Pásky dostávame skôr a tiež si ich môžeme jednoduchšie uchovávať, keďže súbory v  PDF formáte si zamestnanci môžu jednoducho uložiť do svojho osobného počítača. Súbory sú samozrejme chránené heslom, nemôže sa teda stať, že sa ktokoľvek nepovolaný dostane k citlivým údajom.

K efektívnej úspore papiera však neprispeli iba nové systémy a procesy, ale hlavne všetci zamestnanci a kolegovia tým, že sa snažia tlač využívať naozaj len v tom najnutnejšom prípade. Za to vám všetkým patrí obrovská vďaka.

A koľko papiera sa nám teda podarilo ušetriť v roku 2015? Znie to až neuveriteľne, ale je to 1,1 milióna listov! Na výrobu takéhoto množstva papiera by muselo byť vyrúbaných 77 stromov, ktoré sme tak spoločne dokázali zachrániť.

Týmto sa ale Bezpapierová iniciatíva v žiadnom prípade nekončí. Aj v tomto roku je pripravených niekoľko projektov na elimináciu tlače. Za všetky spomeniem iba Pracovné cesty, Odsúhlasovanie dovoleniek, Elektronizáciu revíznych správ  alebo veľmi sľubný projekt Priepustky materiálu cez vrátnicu. Ďalej sú to EDI  rollout, Elektronická kapitalizácia majetku, SBI alebo tiež Barcoding pre materiálové sklady.

A na záver ešte sľúbené čísla: Elektronické faktúry 67 percent, hutné atesty 97 percent.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...