Vyhľadávanie:

Úprimné poďakovanie za krásny prejav solidarity

Úprimné poďakovanie za krásny prejav solidarity

Iniciatíva Darujte obed oslovila stovky železiarov a pomohla stovkám núdznych

Predvianočná iniciatíva Ženskej siete (WIN) nazvaná Darujte obed sa končí až v týchto dňoch. „Môže za to“  neuveriteľná štedrosť 439 železiarov, ktorí darovali 3 392 obedov. Compass Group tento počet zaokrúhlil na rovných 3 500, a tak vzhľadom na kapacitné možnosti prípravy jedál ako aj možnosti ich uskladnenia u obdarovaných, rozvoz obedov, ktorý sa začal pred Vianocami, pokračoval pred Silvestrom, pred sviatkom Troch kráľov a minulý týždeň. Včera bola doručená posledná várka – 300 obedov do neziskovej organizácie OÁZA – nádej pre nový život.

V Bernatovciach žije okolo tristo ľudí, pracovníci organizácie OÁZA chodia pravidelne do ulíc a zbierajú ľudí bez domova, ktorým ponúkajú zázemie počas týchto chladných dní a mrazivých nocí.  „Sme vďační za každú pomoc,“ hovorí Peter Gombita z OÁZY a dodáva:  „Veľká vďaka, veľké pánboh zaplať. Ľudia nežijú len z peňazí, ale žijeme aj z dobra, pretože dobro, šťastie a zdravie sa kúpiť nedajú.“

Zo stoviek chutných jedál mali veľkú radosť aj klienti v zariadeniach Arcidiecéznej charity, konkrétne v Kombinovanom zariadení krízovej intervencie Charitný dom sv. Alžbety na Bosákovej a Krízovom centre pre matky s deťmi v Košickej Novej Vsi.

Úprimne ďakujeme zamestnancom U. S. Steel Košice za prejav solidarity voči núdznym. Viacerí z nich sa rozhodli podeliť s obedom, aby mohli nasýtiť iného. V charitných službách si uvedomujeme, že ľudia bez vlastného domova potrebujú strechu nad hlavou a teplú stravu, aby následne mohli pracovať na zmene k lepšiemu. Práve týmto, možno nepatrným skutkom lásky, napomohli k zmene zamestnanci košickej oceliarne. Vďaka tejto iniciatíve sme opakovane nasýtili vyše 300 ľudí v  charitných pobytových službách pre ľudí bez vlastného domova,“ poďakovala za Arcidiecéznu charitu Košice Silvia Hrabčáková, manažérka pre styk s verejnosťou, dobrovoľníctvo a zbierky. Táto iniciatíva železiarov oslovila aj Compass Group. „Keď sme sa stretli s ľuďmi, ktorí žijú v týchto zariadeniach, najmä v OÁZE,  boli nesmierne vďační. Lístky na stravu, alebo suroviny, ktoré bežne dostávajú, sú síce výbornou pomocou, ale niečo iné je  kvalitná, teplá strava.  Naše jedlá im veľmi chutili,“ povedal Radoslav Lakatoš.

Brigita Kurucová, leader Women Inclusion Network, hodnotí iniciatívu ako mimoriadne úspešnú: „Vôbec sme nečakali, že sa zapojí až toľko ľudí a že výsledný počet obedov bude taký vysoký. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí sa do tejto iniciatívy zapojili – železiarom, ktorí sa o svoje obedy podelili, kolegom z Compass Group, ktorí ich navarili a na niekoľko etáp aj rozviezli a mojim kolegyniam z WIN, ktoré pomohli túto ušľachtilú myšlienku zrealizovať.“

Niektorých kolegov, ktorí sa do tejto iniciatívy zapojili a boli obzvlášť štedrí,  sme sa opýtali, čím ich táto myšlienka oslovila, prečo sa ju rozhodli podporiť. A tu sú ich odpovede:

Peter Semanco

Už počas prvého kola tejto iniciatívy, počas veľkonočných sviatkov, ma tento nápad nadchol a s radosťou som sa zapojil. Je dôležité pamätať aj na tých menej šťastných, na ktorých doba dolieha najviac. Ako lepšie by som mohol naložiť s naakumulovanými stravovacími kreditmi, než ich venovať tým, ktorí ich potrebujú viac ako ja?!? Mne chýbať nebudú, iným pomôžu.

Michal Dečo

Do tejto iniciatívy som sa zapojil predovšetkým preto, lebo to považujem za veľmi dobrý nápad ako rozumne naložiť s prostriedkami viazanými na našich stravovacích  kartách.

Marcel Mojžiš

V dnešnom svete a dobe je veľa ľudí a bytostí, ktoré si zaslúžia pomoc tých, ktorí túto pomoc poskytnúť môžu. A za málo námahy, pretože sa máme dobre a žijeme v konzumnej dobe a dobe nadbytku. Pre veľa ľudí to neplatí. A ak tak môžem, “za málo” pomôžem, nielen obedmi z kreditov Eurestu … Zároveň ma táto  “kreditová” pomoc  inšpiruje a prinúti zastať a zamyslieť sa nad ďalšou možnou pomocou a jej  realizáciou.

Barbora Bujdošová

Keď je príležitosť pomôcť, alebo urobiť niekomu radosť, vždy sa rada podelím . Prečo?  Je to moja vnútorná potreba.

Ivana Krúpová

Iniciatíva „Darujte obed“ ma veľmi milo prekvapila a zaujala, nakoľko v minulom roku som nemala veľa príležitostí spotrebovať svoj kredit na stravovacej karte. Väčšina z nás je doma na HO a v priestoroch USSK sa zdržiavame minimálne. Hoci od určitého času si ich vieme pripísať ako finančné prostriedky a nie kredit, tak na konci roka  sa nazbieralo kreditu viac ako dosť. I keď bola možnosť preniesť si tento kredit do roka 2022, moja prvá myšlienka bola, že by som týmito peniažkami chcela pomôcť tým , ktorí to naozaj potrebujú a urobiť nákupy u nás v bufetoch, ktoré by som následne odniesla do centier na to určených.  Iniciatíva „Darujte obed“ bola teda pre mňa teda taktiež skvelou možnosťou, (až ma potešila), ako v čase pred Vianocami pomôcť ostatným. Je skvelé, že ani v tejto dobe empatia a súdržnosť ešte stále nevymizli. Určite sa rada aj ďalej zapojím do každej takejto aktivity.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...