Vyhľadávanie:

Úspech, ktorý teší, ale aj zaväzuje

Úspech, ktorý teší, ale aj zaväzuje

Milión päťsto tisíc hodín odpracovali bez úrazu aj zamestnanci DZ Radiátory a rúry

Do rodiny divíznych závodov košickej oceliarne, ktoré majú na svojom konte jeden a pol milióna hodín odpracovaných bez úrazu, pribudol 12. februára 2017 aj DZ Radiátory a rúry. Cenný úspech si bezmála stosedemdesiat zamestnancov divízneho závodu spolu s riaditeľom Vladimírom Timkom pripomenulo 17. februára 2017 na tradičných pracovných raňajkách s prezidentom košickej oceliarne Scottom Buckisom. Na stretnutí nechýbali ani Ladislav Hanuščalka, generálny manažér pre valcovne a Mark Salo, generálny manažér pre bezpečnosť a hygienu a REACH.

Tvrdenie, že bezpečnosť práce je v závode i celej spoločnosti najdôležitejšou prioritou, rezonovalo aj počas neformálnych rozhovorov prezidenta firmy so zamestnancami, ktorí sa významnou mierou pričinili o úspech. Predák strojnej údržby prevádzky Radiátory Ondrej Magač, ktorý prispel viacerými námetmi a radami k eliminácii rizík a zlepšeniu bezpečnosti a podieľal sa i na navrhovaní a realizácii rôznych krytov na ochranu rúk, v debate okrem iného skromne poznamenal: „Urobil som to v rámci svojich možností a schopností, ktoré som nadobudol počas praxe vo fabrike.“ Prezident ocenil aj podnety a aktivity majstra zváracej linky v radiátorovni Filipa Pačaia, a to predovšetkým tie, ktoré odviedol pri vyhľadávaní rizík a ich zapracovávaní do pracovno-bezpečnostných postupov. A tiež ocenil, že bezpečnostné rozhovory robí aj priamo vo výrobe. „Treba v tom pokračovať, stretávať sa s ľuďmi, hovoriť s nimi, to najviac pomáha. Robíte to vynikajúco,“ vyzdvihol Scott Buckiso snaženie Filipa Pačaia. Koordinátor prevádzky Rúrovne Jaroslav Poľak, ktorý patrí k najaktívnejším v divíznom závode pri vytváraní bezpečného pracovného prostredia, hovoril s prezidentom o svojej každodennej činnosti, práci s ľuďmi, diskusii s kolegami na tému bezpečnosť i o pravidle STOP – Zastavím prácu. „Táto téma,“ povedal na záver, „je u nás aktuálna najmä v čase, keď je ľudí pri linkách kvôli práceneschopnosti menej.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...