Vyhľadávanie:

Uznanie technickému servisu zákazníkom a výskumu a vývoju

Uznanie technickému servisu zákazníkom a výskumu a vývoju

Tohtoročný externý audit QMS opäť potvrdil vysokú efektivitu zavedeného systému manažérstva kvality

Päťdňový externý audit (9. – 13. 5. 2016) systému manažérstva kvality podľa štandardov ISO/TS 16949:2009 a EN ISO 9001:2008, ktorý realizovala audítorská spoločnosť TÜV SÜD Slovakia, potvrdil efektívnosť zavedeného manažérskeho systému. Vyplynulo to zo záverečného  stretnutia audítorov s vrcholovým vedením a manažérmi U. S. Steel Košice.

Vedúci skupiny audítorov Vlastimil Pokorný hodnotil výsledok auditu ako veľmi dobrý. Audítori – trojicu dopĺňali Tadeáš Kurilovský a Michal Kaščák – ocenili spôsob práce tímu spoločnosti v celom reťazci činností  - od nákupu po výrobok a  technický servis zákazníkom, ktorý nazvali excelentným a spolu s prácou kolegov Výskumu a vývoja USSE dokonca za dva zlaté klince auditu. „Komunikácia so zákazníkmi je na skvelej úrovni, nielen pokiaľ ide o systematickú činnosť, ale aj dennú rutinu,“ pochválil V.  Pokorný CTS a aktivity tohto útvaru označil za obrovskú konkurenčnú výhodu firmy. Slová uznania si vypočuli aj výskumníci. „Majú  obrovský prehľad o zložitosti technológií, požiadavkách zákazníkov i dodávkach materiálov, o čom nás presvedčila svojou fundovanosťou generálna manažérka Viera Kohúteková.“

Audítori konštatovali, že od minulého roku vo firme opäť badať napredovanie. „Veľmi si vážim prácu kolektívu na riadení dokumentácie v elektronickej podobe, archivovaní a spoluprácu so štátnym archívom,“ uviedol vedúci audítor Pokorný. „Zamerali sme sa aj na spoluprácu a komunikáciu so stredným manažmentom až po operátorov a musím povedať, že som bol veľmi spokojný, systém tréningov funguje takmer dokonale, nestáva sa často, aby operátor linky ovládal jej matematický model riadenia tak, ako sme to mali možnosť vidieť v zušľachťovniach a kontižíharni. Úžasný kus práce urobili aj v oceliarni pri zmapovaní procesov a interpretácii štatistickej regulácie,“ vyzdvihol prácu výrobárov a zároveň za perfektnú označil aj kvalifikáciu údržbárov a vybavenie divízneho závodu Mechanika, v ktorom vidí veľký potenciál. „Všade sme sa tiež stretli s čistotou a poriadkom, takže vizuálny manažment je perfektný. Absolutórium si zaslúži bezpečnosť práce. Páčila sa mi tiež práca s kľúčovými výrobnými ukazovateľmi vo výrobných závodoch. Ľudia vedia, aké ukazovatele sú od nich požadované a robia opatrenia, aby boli aj splnené. Kvitujem, že metrológia má k dispozícii nový softvér na evidenciu a riadenie meradiel PalStat CAQ.“

Audit pre košických oceliarov dopadol veľmi dobre, audítori zaznamenali iba jednu nekritickú odchýlku týkajúcu sa riadenia outsourcingu výrobných procesov podľa ISO/TS 16949:2009. Ostatné zistenia mali charakter námetov na zlepšenie.

Záverečné slovo patrilo prezidentovi U. S. Steel Košice Scottovi Buckisovi, ktorý sa poďakoval účastníkom auditu za prácu a tiež všetkým zamestnancom v podniku, ktorí sa postarali o to, že proces sa dostal tak ďaleko, ako aj generálnemu manažérovi pre kvalitu Deanovi Christopherovi Mooneymu.

„Som rád, že robíme pre zákazníkov všetko, čo sa dá a že sa nám darí,“ povedal. „Vďaka za to patrí tvrdej práci celého tímu, od manažérov po robotnícke profesie. Latku máme postavenú vysoko, nesmieme zaspať na vavrínoch, ale musíme ísť ešte ďalej a zlepšovať naše procesy. Som na vás hrdý a gratulujem vám,“ uzavrel záverečný míting 13. mája 2016 prezident U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...