Vyhľadávanie:

V Bruseli o transformácii energetického sektora

V Bruseli o transformácii energetického sektora

Zamestnávatelia združení v Konzultačnej komisii pre priemyselné zmeny (CCMI), nástupkyni Európskeho spoločenstva pre uhlie a oceľ, fungujúcej pod Európskym hospodárskym a sociálnym výborom, rokovali 4. júna v Bruseli. Témou stretnutia bola transformácia energetického sektora. Diskusie sa za účasti troch generálnych riaditeľstiev Európskej komisie pre energetiku, priemysel a klimatickú politiku, aktívne zúčastnili aj predstavitelia európskeho oceliarskeho priemyslu - v úlohe prednášajúceho generálny riaditeľ Eurofer-u Axel Eggert a v pozícii predsedajúceho vypočutia Michal Pinter, riaditel U. S. Steel Košice pre vzťahy s vládou SR a EÚ, ktorý je zároveň koordinátorom európskych sektorových zväzov v CCMI.

Vystúpili tiež zástupcovia európskeho chemického priemyslu a výrobcov vodíka, ktorý by mal zohrať významnú úlohu pri znižovaní uhlíkových emisií spojených s výrobou ocele. Jednou z hlavných výziev počas transformácie európskej ekonomiky na nízkouhlíkové hospodárstvo bude výrazné zvýšenie výrobnej kapacity klimaticky neutrálnych energetických zdrojov, vybudovanie príslušnej energetickej infraštruktúry naprieč všetkými európskymi regiónmi a zároveň zabezpečenie adekvátnej cirkularity existujúcich zdrojov. To všetko, samozrejme, cenovo dostupným spôsobom, aby bola zachovaná konkurencieschopnosť európskeho energetického aj výrobného priemyslu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...