Vyhľadávanie:

V Burse generálka na MMM

V Burse generálka na MMM

Členovia bežeckého klubu TJ OBAL - SERVIS Košice už roky patria na Slovensku k vytrvalostnej špičke. Najmä jeho skúsení vytrvalci Matanin, Vanko, Pástor, Berešová robia dobré meno klubu i mestu nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Tohtoročnú sezónu začali halovými majstrovstvami v atletike, ktoré sa konali v Bratislave, kde Vanko a juniorka Bérešová získali halové tituly v behu na 3000 metrov. Dobre si počínal aj Pástor, ktorý bol štvrtý na 3000 m a šiesty v behu na 1500 m. Mladý Vaktor bol na tritisícke tretí medzi juniormi a dvanásty medzi seniormi. V marci vyhral Ďurkovský medzinárodný 48-hodinový beh v Brne, kde zabehol 386 km a 212 metrov.

Vytrvalci Obal Servisu dominovali v apríli na majstrovstvách Slovenska v cezpoľnom behu v Strážskom, kde medzi mužmi-míliarmi zvíťazil Vanko na 4500 metrov dlhej trati a na 9 km trati bol najlepší Matanin. Na 3. mieste skončil Vanko, na 5. mieste Pástor, na 16. mieste sa umiestnil Urban a na 20. Kohút. Talentovaná Bérešová vyhrala medzi juniorkami na 4,5 km trati, medzi juniormi skončil Vaktor v behu na 6 km tretí. Na 2. mieste sa umiestnil medzi žiakmi nádejný vytrvalec Repák. V ďalších mesiacoch týždeň čo týždeň štartovali bežci z OBAL - SERVISU Košice na rôznych pretekoch, kde dosiahli výborné výkony. Na polmaratóne v Linzi skončil Pástor na 5. mieste, vyhral však v behu na 10 km v Rudníku, Dopravársku desiatku v Košiciach i cestný beh vo Vyšnej Myšli. Marcel Matanin vyhral maratón v Lipsku časom 2:19:31 h., beh na 10 km v Slovenskej Kajni, beh vďaky v Tovarnom a naposledy aj polmaratón Košice - Seňa v novom traťovom rekorde 1:09:14 h.. Druhý skončil na polmaratóne v Martine za víťazným Vankom, ktorý tam utvoril nový traťový rekord časom 1:07:05 h.

V dobrej forme bežiacemu Mataninovi sa darilo aj na Malom Štrbskom maratóne (32 km), kde skončil na 2. mieste. Stal sa však tohtoročným majstrom Slovenska na dráhe v Trnave, kde v behu na 10 km zvíťazil časom 31:02, 82 min. Jeho klubový kolega Miroslav Vanko, okrem toho, že sa stal majstrom Slovenska v Trnave v behu na 5 km časom 15:04, 20 min., zvíťazil aj v A skupine 2. ligy Európskeho pohára v Banskej Bystrici v behu na 5000 metrov. Celý rad úspechov má v tomto roku za sebou aj Bérešová, ktorá okrem iných skvelých umiestnení vyhrala na Grand Prix 2006 v Trnave na 3000 metrov, stala sa majsterkou Slovenska v behu na 5 km časom 17:52, 11 min., vyhrala juniorské majstrovstvá Slovenska v Nitre na 5 km, a na tejto trati skončila druhá v 1. kole českej extraligy v Kladne. V 2. kole českej extraligy v Ostrave zvíťazila v behu na 3000 metrov a prvá bola v cieli na Vranovskej desiatke. O tom, čo ešte v tomto roku čaká vytrvalcov OBAL - SERVISU Košice nám šéf tréner klubu Pavol Madár povedal:

"Niektorí naši bežci sú teraz na sústredení vo Vysokých Tatrách, kde sa pripravujú na majstrovstvá Slovenska v behu do kopca z Gerlachova na Sliezsky dom. Bude to zároveň kvalifikácia na septembrové MS v Tureckej Burse, ktoré sa tam uskutočnia 10. septembra. V príprave sú Vanko, Matanin, Pástor, Bérešová, Vaktor, Repák a ďalší naši mladí pretekári. Matanin sa bude pripravovať aj vo vysokohorskom prostredí v Taliansku. Chceme na tomto svetovom šampionáte obstáť čo najlepšie, Bérešová bola vlani medzi juniorkami ôsma, teraz je jej cieľom skončiť do 6. miesta. V klube vytvárame všetkým členom tie najlepšie podmienky, veľkú pozornosť venujeme najmä mladým vytrvalcom. Vyhľadávame bežecké talenty z východoslovenského regiónu, ktorým chceme dať v našom klube šancu. Beh do kopca bude pre niektorých našich maratóncov, ktorí budú štartovať na MMM v Košiciach, generálkou. Chceme sa presadiť, lebo aj v tomto roku budú súčasťou MMM majstrovstvá Slovenska v maratónskom behu. Radi by sme vyhrali v súťaži jednotlivcov i družstiev."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...