Vyhľadávanie:

V extralige sa už hrá systémom pár - nepár

V extralige sa už hrá systémom pár - nepár

Hokejisti HC Košice zvíťazili v pondelok nad Kežmarkom presvedčivo 6:3

Určite sa pamätáte na skvelú sériu našich hokejistov, ktorí v 22. kole extraligy po prehre doma s Trenčínom zaregistrovali vynikajúcu šnúru ôsmich zápasov bez prehry. Ich sériu v 31. kole prerušil Zvolen a odvtedy hráči HC Košice nielenže klesli v tabuľke z 2. miesta na piate a na ľade ukazovali striedavé výkony, no došlo to až tak ďaleko, že po prehrách v Kežmarku, doma so Slovanom a v Skalici začali naši fanúšikovia v Steel Aréne mužstvo bojkotovať.

Do redakcie sme od jedného z priaznivcov košických hokejistov Otta Svatoňa dostali list, z ktorého vyberáme: "Nie je tajomstvom, že už niekoľko rokov majú hokejisti HC Košice tie najvyššie ciele. Príde tréner, ktorý už inde niečo dokázal, nakúpia sa noví hráči a potom nasleduje éra vysvetľovania a vyhovárania sa, prečo to mužstvu nejde. Lenže z mužstva odišli hráči, ktorí v iných kluboch strieľajú góly (čitateľ zrejme myslel na Lipianskeho, Laža i Macha - pozn. autora) a doma hľadáme výhovorky o vynikajúcom výkone brankára hostí, o nedodržiavaní určenej taktiky, o nesústredení hráčov na zápas i o veľkom nasadení a obetavej hre hráčov súpera. Prečo to všetko našim hokejistom chýba, nevieme. Do krásnej Steel Arény prídu vďační diváci za pomerne drahé vstupné a pri prehrách doma, ale i vonku niekedy vidíme slabú hru nášho tímu. Hráči nebojujú ako by mali, v hre pri mantineli sa dosť natrápia, skoro vždy sú obsadení a veľa by sa dalo povedať aj o vyhratých vhadzovaniach na buly, či o nevyužitých presilovkách. Všetko by sa dalo prepáčiť, keby boli v mužstve mladí, neskúsení hráči, ale podľa mien hokejových osobností v HC Košice to tak nie je. Na záver si myslím, že keď chceme hrať o titul, treba na ľade bojovať, drieť a prekonávať sa v každom zápase či hráme so silnejším alebo "slabším" súperom."

Nuž čo k tomu dodať. Kto bol niekedy z fanúšikov aktívnym športovcom, na vlastnej koži určite skúsil, že v kolektívnych športoch to niekedy ide, inokedy sa mužstvo trápi, je z formy. Keď sa mu darí a víťazí v rade za sebou, zákonite raz musí jeho víťazná séria skončiť. Záleží od hry jednotlivcov, akú majú kondíciu a vydržia v nasadenom tempe, ako sú zohratí s kolektívom, ako sú psychicky odolní, ako rastie ich sebavedomie a ako sa dokážu v hre presadiť vlastným umením, technikou i presnou streľbou. A veľa záleží aj na zdravotnom stave hráča. Ale to je už úloha trénerov a členov realizačného tímu klubu, ako to posúdia, zhodnotia a vyriešia. Fanúšika to, samozrejme, nemusí zaujímať, chce vidieť skvelú hru a mať radosť z víťazstiev svojho tímu, ktorému fandí.

Uvidíme, ako sa chlapcom v dresoch HC Košice bude dariť. V piatok uplynulého týždňa sa stretnutiami 44. kola skončila prvá séria základnej časti hokejovej Slovnaft extraligy. V druhej časti, ktorá sa začala stretnutiami 45. kola v nedeľu, 20. januára, odohrá 12 mužstiev ďalších 12 kôl novým systémom pár - nepár. To znamená, že mužstvá, ktoré skončili v tabuľke po 44. kole na párnych miestach sa stretnú s mužstvami umiestnenými na nepárnych priečkach. Po 56. kole sa základná časť extraligy skončí a osem najúspešnejších tímov postúpi do play-off, v ktorom sa v úvodných stretnutiach 28. februára stretnú systémom 1-8, 2-7, 3-6 a 4-5 a hrať sa bude na štyri víťazné zápasy. Hokejisti HC Košice skončili v tabuľke po 44. kole na 5. mieste a do systému pár - nepár vstúpili na domácom ľade v pondelok tohto týždňa víťazne, keď zdolali Kežmarok 6:3. V ďalších štyroch stretnutiach, a to so Zvolenom, s reprezentáciou Slovensko 20, s Nitrou a Trenčínom, sa predstavia na ľade súperov. Doma ich uvidíme až na budúci týždeň v piatok 1. februára, kedy sa o 17.30 hod. stretnú s Popradom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...