Vyhľadávanie:

V Kechneci bude Doppelmayr

V Kechneci bude Doppelmayr

Do priemyselného parku (PP) v Kechneci prichádza trinásty investor. Rakúska rodinná firma Doppelmayr, svetový výrobca prepravných zariadení, v ňom postaví za 6,3 milióna eur, čo je asi 220 miliónov korún, závod na výrobu lanovkových stožiarov, oceľových konštrukcií a ďalších súčastí prepravných technológií. Doppelmayr kúpil v závere minulého roka od obce 8,2-hektárový pozemok, na ktorom začne v budúcom roku stavať, po alpských krajinách a Rusku, svoju deviatu prevádzku. S jej stavbou začnú v budúcom roku a v roku 2010 v nej bude pracovať okolo 30 ľudí. Oznámil to riaditeľ spoločnosti Doppelmayr pre marketing a PR Ekkehard Assman.

Rozhodnutie pre Kechnec ovplyvnilo podľa neho viac faktorov, no najmä veľmi dobrá infraštruktúra PP, blízkosť k rýchlo sa rozvíjajúcim trhom v strednej a východnej Európe a profesionálny prístup obce. "Veľmi dobré body pre Kechnec v súčte pri rozhodovaní boli aj vďaka blízkosti oceliarní U. S. Steel v Košiciach," dodal Assmann. Na Slovensku firma postavila už niekoľko lanoviek a vlekov, napr. v Oravskej Lesnej, vo Vrátnej, Oraviciach či vo Valčianskej doline. Doppelmayr postavil aj lanovú dráhu na prepravu áut v montážnych dielňach Volkswagenu Bratislava, ktorá je prvou svojho druhu na svete.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...