Vyhľadávanie:

V lete pribudnú lemury

V lete pribudnú lemury

V ZOO sa stretli adoptívni rodičia zvieratiek

ZOO v Kavečanoch navštívilo minulý rok 170 830 návštevníkov, čo je o 30 tisíc ľudí viac, ako rok predtým. K nárastu počtu sme výrazne dopomohli aj my, oceliari - množstvo ľudí sa prišlo pozrieť na otvorenie chovného zariadenia pre rysy, ktoré sa uskutočnilo koncom marca a ktoré naša spoločnosť podporila. Absolútny rekord v návštevnosti zaznamenala zoologická záhrada počas nášho podujatia pri príležitosti sviatku detí. Vtedy ich bránami za jediné popoludnie prešlo viac ako 12 tisíc.

Aj tieto informácie poskytol riaditeľ ZOO Štefan Kollár na stretnutí, ktoré sa uskutočnilo minulý štvrtok, 29. januára. Jeho pozvanie prijali priatelia a sympatizanti ZOO - adoptívni rodičia zvieratiek, medzi ktorými mali prevahu najmä deti. Vlani si zvieratká adoptovalo 56 jednotlivcov a firiem. Najviac, až päť z nich, prispelo na chov sovy snežnej, ale aj surikát či papagája žaka. Najvyššou finančnou hodnotou prispela naša spoločnosť, sumou 7 128,39 eur (214 750 Sk), na chov tučniakov. Celková suma získaná na adopčný program v minulom roku bola 12 930,59 eur (389 547 Sk).

Prví adoptívni rodičia a partneri pri chove sa prihlásili už aj na tento rok. Patrí k nim aj osemročný Miško Andráš, ktorý, samozrejme, s pomocou svojich rodičov, podporuje chov kajmana už tri roky. Podľa slov jeho mamky, do ZOO chodí pravidelne, aby skontroloval, ako sa jeho "zverencovi" darí. Zvieratká si môžete adoptovať, prípadne podporiť ich chov, aj vy. "Voľných" zvieratiek je ešte dosť - od vtákov, plazov, až po cicavce, či veľké "mačky" alebo medvede. Sumy za ročnú adopciu sa pohybujú od dvadsať do tisíc eur. Takto získané finančné prostriedky ZOO používa na nákup krmiva a ďalšie potreby súvisiace s chovom.

V tomto roku by sa mala rodinka 1 250 zvieratiek košickej ZOO rozrásť o ďalšie druhy. Najväčší záujem určite vzbudia opičky - lemury, ktoré by mali prísť v lete.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...