Vyhľadávanie:

V nedeľu 1. októbra 2017 odštartujú v Košiciach 94. ročník MMM

V nedeľu 1. októbra 2017 odštartujú v Košiciach 94. ročník MMM

Na štarte aj prezident USSK

V utorok 26. septembra 2017 sa konala tlačová konferencia k Medzinárodnému maratónu mieru. Organizátori už skôr ukončili registráciu pretekárov, pretože v tomto roku opäť padne účastnícky rekord, keď sa k 25. septembru prihlásilo 12 653 pretekárov v deviatich sprievodných disciplínach. Na tlačovke sa zúčastnil aj prezident spoločnosti U. S. Steel Košice Scott Buckiso, ktorý sa opäť objaví na štarte ako člen štafety 4 x ¼ maratón. „Som tu po tretí raz a znovu si chcem ako priamy účastník vychutnať maratónsku atmosféru,“  prihovoril sa Scott Buckiso novinárom a pokračoval: „Naša spoločnosť je hrdá na to, že sedemnásť rokov sponzorsky podporuje toto významné podujatie. Takto sa snažíme splácať dlh miestnej komunite nielen v športe, ale aj v iných oblastiach. Je to však zásluha predovšetkým našich zamestnancov, ktorí nám svojou každodennou prácou a dosiahnutými výsledkami pomáhajú byť úspešnou firmou. Chcem sa poďakovať práve im a teším sa na ich početnú účasť v rôznych bežeckých disciplínach.“

Riaditeľ pretekov MMM Branislav Koniar potom odovzdal prezidentovi USSK Scottovi Buckisovi dres so symbolickým číslom 1. Medzi hosťami boli na tlačovej konferencii aj dvaja pretekári, ktorí budú v pelotóne maratónu reprezentovať U. S. Steel Košice, a to Jozef Urban z Obal servisu a Alžbeta Tiszová z útvaru GM pre logistické služby. Ako sa vyjadril J. Urban, jeho cieľom bude dosiahnuť čas pod 2:21 hod, ktorý by mu zaručil štart na blížiace sa majstrovstvá Európy v maratónskom behu. Pre A. Tiszovú to už bude dvadsiaty ôsmy štart na maratónskej trati MMM v Košiciach (spolu ich v živote už zabehla 168). „Je zaujímavé, že maratónsku premiéru som nemala v Košiciach, ale v Prahe, ešte v roku 1981. Určite je všetkým dobre známe, že maratón behávam spolu so svojím manželom Tiborom, ktorý má na MMM už 32 cieľových zápisov. Môj osobný rekord má hodnotu 3:02:32 hod. a dosiahla ho na MMM v roku 1995,“ prezradila  A. Tiszová niekoľko faktov zo svojej maratónskej histórie. V predvečer maratónu si v sobotu 30. septembra 2017 prevezme spolu s ďalšími 48 maratóncami, ktorí minimálne 25-krát absolvovali trať na MMM, certifikát členstva v Diamantovom klube.

Na záver organizátori predstavili ďalších favoritov z plejády afrických bežcov.  Zaujímavosťou je, že na štart sa postaví aj vlaňajší víťaz MMM Keňan David Kemboi Kiyeng, ktorému v cieli namerali čas 2:08:58 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...