Vyhľadávanie:

V novej aréne finále

V novej aréne finále

V piatok sa začína nový ročník hokejovej extraligy sezóny 2005/2006

"Cieľom hokejistov HC Košice v novom ročníku extraligy je hrať vo finále". Tak to oznámil v úvode tlačovej konferencie prezident klubu Ľubomír Veme a pokračoval: "Naším prvým cieľom je dokončiť novú hokejovú Steel Arénu ešte pred play-off, no a po druhé hrať v nej finále. V posledných rokoch sme neboli spokojní s prácou hokejovej mládeže, tak sme sa rozhodli angažovať do funkcie metodika a skauta HC Košice Jána Selveka."

Po ňom viceprezident klubu Anton Jura oboznámil prítomných novinárov so stavom dokončovacích prác Steel Arény. "Práce prebiehajú podľa harmonogramu, dokončená je už elektrorozvodňa, momentálne sa ukončujú práce na klimatizačnej jednotke. Z vonkajšej strany od Štúrovej ulice vidieť novú fasádu, gro vonkajších prác by sme chceli dokončiť do konca jesene, aby sme potom v zimnom období mohli pokračovať na dostavbe a vybavení interiéru. V polovici mesiaca sa spustia práce na ľadovej ploche, na západnej i východnej strane sú vo vnútri už vybudované V.I.P lóže, teraz prebiehajú natieračské práce," podal úvodnú informáciu Anton Jura a pokračoval: "Uplynulý týždeň sme ukončili transakciu kúpy Club hotela. Tento objekt nebol v našom majetku, v budúcnosti by po jeho rekonštrukcii mal slúžiť potrebám klubu. Dnes naše občianske združenie Košická aréna disponuje čiastkou 360 miliónov korún. Ďalších 150 miliónov potrebujeme na výstavbu tréningovej haly, parkoviska a príjazdových ciest. Pokiaľ sa nám nepodarí získať chýbajúce prostriedky, aréna bude zatiaľ slúžiť len hokeju."

Ako je známe, vláda nepridelila na dostavbu hokejovej Steel Arény spomínanú časť financií z daní, ktoré odviedol U. S. Steel Košice do štátneho rozpočtu. Keby sa tak stalo a financie by sa podarilo čo najskôr zabezpečiť, arénu by sa potom podarilo dostavať v pôvodnom rozsahu. Bola by multifunkčná so všetkým vybavením a slúžila by aj iným športom, kultúrnym či spoločenským podujatiam.

Proces dokončenia výstavby je plánovaný tak, že 3. marca 2006 by sa na mal v tomto hokejovom stánku hrať posledný zápas základnej časti extraligy so Zvolenom. Na tlačovej konferencii potom riaditeľ klubu Juraj Bakoš oboznámil novinárov o rozpočte klubu, ktorý sa oproti uplynulej sezóne zvýšil o 10 miliónov na 60 miliónov korún. "Navýšenie o tých 10 miliónov súvisí s nákupmi nových hráčov v tíme, ako aj s posilnením platov hráčov. Posledné dva roky sa pohybujeme v prvej štvorke, ale platy boli v Košiciach v porovnaní s ostatnými klubmi tak na siedmom mieste. Teraz by sme mali patriť v tej prvej štvorke," poznamenal Juraj Bakoš a dodal: "V tejto sezóne HC Košice zmenili svoju farmu, keď namiesto Trebišova to bude Humenné. K tomuto rozhodnutiu sme dospeli na základe toho, že v Humennom je práca s mládežou na kvalitatívne vyššej úrovni."

O situácii v extraligovom kádri sa rozhovoril tréner Dušan Gregor: "V závere letnej prípravy sme okrem niekoľkých prípravných zápasov absolvovali dva turnaje v Trenčíne a v Poprade. Na výsledkoch nezáleží, našou úlohou bolo dať dokopy nový káder a nájsť vhodné obranné i útočné formácie. Nechcem hovoriť o ich konkrétnom zložení, pretože v priebehu rozbehnutej súťaže sa môže všeličo zmeniť. Vyskytli sa aj zdravotné problémy, ale všetko sme zvládli k spokojnosti a tešíme sa na extraligu." Na otázku, čo hovorí o posilách, kormidelník HC odpovedal: "Myslím si, že to čo bolo rozpracované, čo bolo v našich možnostiach a čo bolo voľné na trhu, môžeme vyjadriť spokojnosť. Ale verím, že aj pre ďalších nových hráčov budeme mať v našom tíme dvere otvorené. Nie je totiž vylúčené, že aj ostatné kluby sa budú ešte posilňovať." O odchode kanoniera Krotáka z nášho tímu do Popradu D. Gregor poznamenal: "V kádri nám síce bude chýbať, veď bol strelecky úspešný a vysoko sa dostal aj v kanadskom bodovaní, ale rozhodol sa odísť a my to musíme rešpektovať. Pýtate sa, kto ho nahradí? Verím, že sa niekto nájde, ale ja vždy dávam na prvé miesto kolektív. Nepotrebujem, aby som mal v mužstve najlepšieho strelca, alebo hráča, ktorý nazbiera najviac kanadských bodov, potrebujem mať mužstvo, ktoré dokáže ťahať ako tím. Nehovorím, že takýto jednotlivec nie je pre mužstvo potrebný, ale nenahradí silu kolektívu a ja v prvom rade staviam na to."

Novým kapitánom HC Košice sa stal obranca Juraj Kledrowetz, ktorý mal záverečné slovo: "Myslím si, že kolektív máme dobrý, noví hráči sa už etablovali, tvoríme proste partiu. Čaká nás náročná sezóna, ale tešíme sa na ňu. Motivácia je obrovská, každý z nás by chcel hrať už spomínané finále. Dúfam, že sa nám to podarí."

Trinásty ročník našej najvyššej hokejovej súťaže odštartuje v piatok 9. septembra 2005, kedy sa hokejisti HC Košice predstavia na ľade v Nitre. Domácu premiéru absolvujú v nedeľu 10. septembra o 17.00 h. v súboji s Popradom. V budúcom týždni hráme dva razy vonku, a to v utorok 13. 9. v Žiline a v piatok 16. 9. v Bratislave so Slovanom. Doma ich uvidíme opäť v nedeľu 18. 9., kedy v 5. kole privítame Liptovský Mikuláš.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...