Vyhľadávanie:

V premiére Košice - Zvolen

V premiére Košice - Zvolen

V Bratislave vyžrebovali jubilejný 20. ročník hokejovej Tipsport extraligy sezóny 2012/2013

Hráči hokejového vicemajstra HC Košice budú mať v novom ročníku hokejovej Tipsport extraligy domácu premiéru. V úvodnom kole privítajú v utorok 18. septembra 2012 na ľade v Steel aréne HKM Zvolen. Košičania tak s týmto súperom nadviažu na semifinálovú sériu uplynulej sezóny. Hokejová extraliga bude mať, podobne ako v minulom ročníku, jedenásť účastníkov. V súťaži už nebude majstrovský Slovan Bratislava, ktorý bude hrať v novej sezóne v KHL, nahradí ho však finalista I. hokejovej ligy ŠHK 37 Piešťany. Reprezentácia Slovenska do 20 rokov bude hrať mimo konkurencie a odohrá desať zápasov doma - už v novom prostredí ZŠ Ondreja Nepelu v Bratislave a nie ako po iné roky v Púchove. Ďalších desať stretnutí odohrá naša dvadsiatka na ľade súperov. V dlhodobej časti, ktorá sa začína 18. septembra 2012, odohrajú kluby 54 kôl. Základná časť sa skončí 3. marca 2013. Štvrťfinálové zápasy play-off sa začnú 6. marca s ôsmimi účastníkmi. Pre deviaty tím v tabuľke sa súťaž skončí a desiate mužstvo bude hrať baráž o účasť medzi elitou s víťazom I. ligy.

Hokejisti HC Košice, ktorí v piatok 29. júna skončili prvú fázu letnej prípravy, v súčasnosti dovolenkujú. Druhú časť letnej prípravy začnú 26. júla už na ľade v tréningovej hale Steel arény. Program plánovaných prípravných zápasov načrtol generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš: "V auguste absolvujeme dve prípravné stretnutia vo Vítkoviciach a v Třinci, potom sa už tradične zúčastníme kvalitne obsadeného turnaja Rona Cup v Trenčíne. V Poprade si zahráme s novým účastníkom KHL mužstvom Donecka, ktoré trénuje Július Šupler a sme pozvaní aj na Tatranský pohár do Popradu. Niektoré ďalšie zápasy ešte doťahujeme, všetko by sa malo definitívne vykryštalizovať do začiatku prípravy na ľade."

V 1. kole extraligy sa okrem zápasu Košice - Zvolen stretnú 18. septembra tieto dvojice: Banská Bystrica - Žilina, Nitra - Trenčín, Martin - Piešťany a Skalica - Poprad. Košičania budú v ďalších kolách prvej šestiny základnej časti bojovať s týmito súpermi: 2. kolo - 21. septembra Poprad - Košice, 3. kolo - 23. septembra Košice - Piešťany, 4. kolo - 25. septembra Trenčín - Košice, 5. kolo - 28. septembra Košice - Banská Bystrica, 6. kolo - 30. septembra Nitra - Košice, 7. kolo - 5. októbra Košice - Martin, 8. kolo - 7. októbra Skalica - Košice a 9. kolo - 9. októbra Košice - Žilina. Stretnutia semifinálovej série play-off sú naplánované na dni 22. marca - 4. apríla a finále má termíny zápasov od 7. do 19. apríla 2013, keď by sme mali najneskôr spoznať nového majstra.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...