Vyhľadávanie:

V Prešove sa konal XXII. ročník Medzinárodného futsalového turnaja nepočujúcich žiakov do 16 rokov

V Prešove sa konal XXII. ročník Medzinárodného futsalového turnaja nepočujúcich žiakov do 16 rokov

Prvenstvo pre Poliakov

Na začiatku bola túžba ukázať, že aj u nás dokážeme zorganizovať športové podujatie pre sluchovo postihnuté deti. Teraz je z toho unikátna akcia. Medzinárodný futsalový turnaj pre nepočujúcich žiakov do 16 rokov, ktorého dlhoročným podporovateľom je aj U. S. Steel Košice, totiž nemá vo svete v tejto kategórii žiadnych nasledovníkov a organizuje sa iba v Prešove. V čase letných prázdnin, od 6. do 12. júla, napísal už svoju 22. kapitolu.

Na palubovke prešovskej Handball arény súťažilo šesť družstiev. Boli to reprezentačné výbery Slovenska, Českej republiky, Poľska, Azerbajdžanu a Kazachstanu. Päticu dopĺňal ešte tím z poľského mesta Bydgoszcz, ktorý doteraz na turnaji nevynechal ani jeden ročník. V Handball aréne sa hral kvalitný futsal, ktorý sa divákom musel páčiť. "Úroveň turnaja z roka na rok rastie. Na počiatku to mnohé výpravy brali len ako výlet do nášho mesta, no teraz je to iné. Dve tretiny družstiev sa na túto akciu pripravujú celoročne," konštatoval riaditeľ turnaja a zároveň prezident Občianskeho združenia Športový klub nepočujúcich detí Vladimír Kohut.

Družstvá hrali najprv v základnej skupine systémom každý s každým. Umiestnenie potom určilo, kto sa stretne v zápasoch o prvé, tretie a piate miesto. Zlaté medaily zaslúžene získali nepočujúci chlapci z reprezentácie Poľska, ktorí ani raz nezaváhali a nenašli na turnaji premožiteľa. Vo finále si tiež hladko poradili s reprezentáciou Kazachstanu 7:0. Slovenským fanúšikom urobil radosť domáci výber, ktorý získal bronzové medaily. V zápase o tretie miesto porazil pomerom 7:2 reprezentáciu Azerbajdžanu. Na piatom mieste sa umiestnili chlapci z Českej republiky, keď si poradili s tímom z mesta Bydgoszcz 5:3.

S priebehom turnaja bol spokojný aj jeho riaditeľ V. Kohut. Potvrdil, že už čoskoro začne pripravovať dvadsiaty tretí ročník tohto jedinečného podujatia. Formát ostane nezmenený, novinkou však bude zvýšenie vekového limitu na sedemnásť rokov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...