Vyhľadávanie:

V sobotu olympiáda na Jahodnej, pre deti aj karneval

V sobotu olympiáda na Jahodnej, pre deti aj karneval

Po pretekoch v behu na lyžiach, ktoré sa konali v sobotu 23. januára 2010 na Kojšovskej holi a po odštartovaní majstrovstiev USSK v hokeji, sa v sobotu 6. februára na Jahodnej uskutoční tretia časť zimnej olympiády zamestnancov U. S. Steel Košice. Súťažiť sa bude v obrovskom slalome a v snouborde.
Ženy budú medzi slalomovými bránkami štartovať vo vekových kategóriách do 40, do 50 a nad 50 rokov, mužom sa najmladšia kategória znižuje do 35 rokov, ďalší budú súťažiť do 50 a nad 50 rokov. V snouborde budú ženy i muži súťažiť bez rozdielu veku. Okrem týchto pretekov sa na Jahodnej uskutoční aj XII. ročník súťaže detí zamestnancov USSK v obrovskom slalome so začiatkom už o ôsmej hodine.
Doprava mladých pretekárov na Jahodnú je v sprievode rodičov individuálna. Pre ostatných olympionikov je zabezpečená autobusová doprava. Autobusy odchádzajú z parkoviska pred Spoločenským pavilónom v sobotu ráno o 7.30 hod. Akreditácia pretekárov bude na Jahodnej pri hornej čajovni. Tu si súťažiaci prevezmú štartovné čísla i poukážky na stravu a občerstvenie. Slávnostný ceremoniál otvorenia olympiády sa uskutoční o 9. hodine, štart prvého pretekára v snouborde je naplánovaný na desiatu hodinu. Po snouborde sa začnú preteky v obrovskom slalome. Slávnostné vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie cien bude po štrnástej hodine.

Pre deti zamestnancov je v rovnaký deň na Jahodnej pripravený jubilejný X. ročník Detského zimného karnevalu. Podujatie, ktoré pripravuje umelecká agentúra Elán, odštartuje o 10. hodine. Na účastníkov čaká množstvo súťaží - na boboch, lyžiach, saniach, ale i na snoubordovej doske. Prekvapením bude tzv. "dymostroj", deti sa určite zabavia aj pri stavaní snehuliaka, hode papierovou guľou alebo atrakcii "robíme si hada". Všetky súťaže bude sprevádzať spevácka mini hviezda Patrícia Hlaváčová, známa zo súťaže Minitalent show. Program moderuje Martin Krausz. Víťazi súťaží budú odmenení diplomami, medailami a sladkosťami. Vyvrcholením podujatia bude už tradičná prehliadka karnevalových masiek. Po celý čas trvania karnevalu budú mať deti vo vyhradenom priestore k dispozícii vlek. Ak ste ich ešte na podujatie neprihlásili, môžete tak urobiť ešte dnes, 3. februára, vo svojej základnej organizácii OZ KOVO U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...