Vyhľadávanie:

V sobotu polmaratón Košice - Seňa

V sobotu polmaratón Košice - Seňa

Maratónsky klub Košice a obec Seňa pozývajú všetkých priaznivcov atletiky na 3. ročník behu v polmaratóne na trati 21 097 metrov z Košíc do Sene. Štart pretekov bude v sobotu 25. júna o 9.30 h. na Hlavnej ulici v Košiciach pri archeologickom múzeu Dolná brána (oproti Vedeckej knižnici).

V suterénnych priestoroch Dolnej brány sa uskutoční od 8.00 h. do 9. 00 h. prezentácia pretekárov (ako pri MMM), kde každý zo štartujúcich zaplatí štartovné v sume 100 korún. Víťazom prvého ročníka sa stal Vladislav Lipovský z Obal servisu Košice časom 1:09:15 h., vlani sa na najvyšší stupeň v cieli 2. ročníka polmaratónu postavil člen AK Žilina Konstantin Železov, ktorý vyhral časom 1:11:58 h. Organizátori týchto pretekov z Maratónskeho klubu okrem toho na tlačovej konferencii informovali novinárov aj o prípravách 82. ročníka MMM, ktorý sa uskutoční v tomto roku v nedeľu 2. októbra. Z poverenia Slovenského atletického zväzu bude tohtoročný MMM aj majstrovstvami Slovenska v maratóne jednotlivcov i družstiev.

Od začiatku roka 2005 členovia organizačného výboru Branislav Koniar i Ján Dvonč už navštívili maratóny vo Wroclavi, vo Viedni i v Prahe, kde rozdali vyše 1500 propagačných materiálov o košickom MMM s pozvánkami pre domácich i zahraničných bežcov. Ako povedal riaditeľ MMM B. Koniar, v tomto roku sa budú snažiť pritiahnuť opäť niektorých afrických bežcov, aby sa zvýšila konkurencia na trati. Zatiaľ je ich štart na košickom maratóne v štádiu rokovaní s ich manažérmi. Ale už teraz účasť do Košíc prisľúbil bývalý maratónec, účastník nášho MMM z roku 1986, s osobným časom 2:10:30 Steve Brace, ktorý bude v tomto roku v úlohe vedúceho bežeckého tímu maratóncov z Veľkej Británie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...