Vyhľadávanie:

V tíme Slovak Brothaz aj náš Veselovský

V tíme Slovak Brothaz aj náš Veselovský

Pod záštitou člena Európskej komisie, zodpovedného za vzdelávanie, odbornú prípravu, kultúru a mládež Jána Figeľa, sa v Bruseli 4. apríla uskutočnil hokejový turnaj Čechov a Slovákov. Podujatie bolo príležitosťou na prehĺbenie nadštandardných vzťahov oboch národov a zároveň pripomenutím si našich spoločných historických míľnikov - dvadsať rokov od pádu železnej opony, päť rokov od vstupu Slovenskej a Českej republiky do Európskej únie, vstup SR do eurozóny, ako aj súčasné predsedníctvo ČR v Európskej únii.

V turnaji štartovali štyri mužstvá, ktoré tvorili Slováci žijúci v Bruseli (Slovak Brothaz), Česi žijúci v Bruseli (Czech Mates), Slovenské hviezdy (Lake Boys Bratislava) a České hviezdy (HC Olymp). V mužstve Slovak Brothaz mala svojho reprezentanta aj naša firma. Bol ním zamestnanec divízneho závodu Oceliareň, bývalý prvoligový hráč VSŽ a bronzový medailista z OH 1992 v Albertville Peter Veselovský.

"Pozvanie zúčastniť sa tohto nezvyčajného podujatia, ktoré zorganizovala slovensko-česká komunita v Bruseli, som prijal rád. V kádroch jednotlivých mužstiev sa objavilo veľa bývalých ligových hráčov, ako aj osobností z kultúrneho života. Na ľade sa okrem iných predstavili majster sveta a trojnásobný víťaz Stanley Cupu Jiří Hrdina, bývalý hráč NHL v tíme Columbusu Milan Tichý, olympijský víťaz v lyžiarskej akrobacii zo Salt Lake City 2002 Aleš Valenta, bronzový medailista zo Soulu na OH v roku 1988 Jozef Lohyňa, či známa hviezda českej televízie Martin Dejdar. Naše mužstvo malo v turnaji na svojom konte jedno víťazstvo, jednu remízu i jednu prehru, za čo nám v konečnom účtovaní patrilo tretie miesto. Boli sme blízko k zisku cennej trofeje, ale v poslednom stretnutí sme s HC Olymp iba remizovali 1:1. Turnaj vyhral tím HC Olymp vedený Martinom Dejdarom pred Lake Boys Bratislava, ktorého kapitánom bol Jozef Lohyňa. Musím povedať, že na ľade vládol pravý hokejový duch pretavený do excelentných výkonov jeho aktérov," podelil sa s dojmami hokejista z Oceliarne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...