Vyhľadávanie:

V útulku pre psov majú dôvod na radosť

V útulku pre psov majú dôvod na radosť

Aj keď máme ešte iba jeseň, prvé mrazíky už udreli a zima je tu čo nevidieť. Podstatne lepšie ju vďaka podpore zo strany Nadácie U. S. Steel Košice zvládnu v útulku pre psov pri Haniske, kde sa v súčasnosti starajú o dvestodvadsať štvornohých priateľov človeka.

„Príprava na zimu pre nás znamená zabezpečiť slamu do búd, ktoré sú umiestnené vo vonkajších kotercoch, ale aj pripraviť drevo na kúrenie v tzv. útulkovej budove. Ostatné priestory máme vykurované elektrickou energiou. Keď som sa dozvedela o dare Nadácie U. S. Steel Košice,  bolo to pre mňa až neuveriteľné, pretože v tom čase sme si robili starosti kvôli kotercom, ktorým už skončila životnosť a v niektorých prípadoch boli až nebezpečné. Spolu s kolegami sme sa veľmi potešili, že sme mohli vymeniť staré rozpadávajúce sa koterce za šestnásť nových, ktoré sú oproti tým predošlým o meter dlhšie. „Útulkáči“ tak majú viac priestoru, pričom časť prednej strany kotercov disponuje plnou stenou, ktorá ich chráni pred zlým počasím,“ konštatovala Romana Šerfelová z Občianskeho združenia Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov. „Nadácii U. S. Steel Košice však vďačíme aj za pomoc pri veterinárnej starostlivosti o našich psíkov.

Časť finančného daru sme použili na vakcíny, čipy, rôzne operácie, kastrácie i ďalšie liečivá, no podarilo sa nám vymeniť aj 50-metrové oplotenie. To staré, z pletiva, držalo pokope už len zázrakom,“ doplnila Romana Šerfelová.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...