Vyhľadávanie:

V ZOO Košice sa tešia na šikovné ruky našich dobrovoľníkov

V ZOO Košice sa tešia na šikovné ruky našich dobrovoľníkov

Od vzniku projektu Hutníci pre Košice je na zozname lokalít, na ktoré s obľubou mieria kroky našich dobrovoľníkov, Zoologická záhrada Košice. Určite je to aj vďaka príjemnému prostrediu areálu ZOO a možnosti prísť na deň dobrovoľníkov aj s deťmi. Košická ZOO patrí svojou rozlohou k najväčším v strednej Európe, a tak je tam každý rok dosť práce aj pre našich dobrovoľníkov.

Tohto roku budeme pracovať na dvoch miestach, v blízkosti Gazdovského domu. Plochu medzi Gazdovským domom a výbehom pre pekari bielopáse bude treba vyčistiť od konárov a náletových drevín. Ide o pomerne rozsiahlu plochu, ktorej povrch je čiastočne bahnitý. Dobrovoľníkom preto odporúčame, aby si určite so sebou vzali gumáky a staršie nohavice.

Druhou lokalitou bude chovné zariadenie pre antilopy vodárky červené. Tu bude potrebné ošetriť a natrieť oplotenie.

Obe lokality sú blízko nového chovného zariadenia pre margaje, alebo oceloty stromové. Na výstavbu tohto zariadenia prispela spoločnosť U. S. Steel Košice. Tak pre vás môže byť odmenou aj pohľad na párik ocelotov, ktorí by sa mali v novom chovnom zariadení udomácniť krátko pred našim podujatím, začiatkom júna.

Kapacita dobrovoľníkov je 30.

ZOO sa už tešia na šikovné ruky našich dobrovoľníkov, za ktorými každý rok ostane viditeľný veľký kus práce.

Podujatie Hutníci pre Košice sa uskutoční 17. júna 2023 v čase od 8.00 do 13.00. Po skončení prác bude na všetkých dobrovoľníkov čakať chutný guláš.

Titulná fotka:

Naši dobrovoľníci budú medzi prvými, ktorí uvidia párik ocelotov stromových v ich novom chovnom zariadení na výstavbu ktorého prispela aj naša spoločnosť. Obe pracovné lokality sa totiž nachádzajú v blízkosti tohto chovného zariadenia.

Lesík, ktorý sa začína neďaleko chovného zariadenia pre pekari a tiahne sa okolo výbehu pre antilopy, popred chovné zariadenie pre oceloty, bude treba vyčistiť od náletových drevín a konárov.

Výbeh pre antilopy je naozaj veľký, preto sa tí dobrovoľníci, ktorí uprednostnia natierane oplotenia, poriadne zapotia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...