Vyhľadávanie:

Veľkí a malí železiari v pohybe

Veľkí a malí železiari v pohybe

V sobotu sa uskutočnil už desiaty ročník firemného podujatia Rodiny športujú

Deň v pohybe na čerstvom vzduchu si na sobotňajšom, už desiatom ročníku firemného podujatia Rodiny športujú, vychutnalo viac ako tristo železiarov a ich blízkych. Miestom športových súťažných i nesúťažných aktivít pre veľkých i malých sa v sobotu 13. augusta 2016 stalo Doškoľovacie stredisko Medzev, ktoré privítalo železiarov príjemným počasím a ako vždy aj pohodovou rodinnou atmosférou.

Športoviská ožili už ráno krátko po deviatej hodine, len čo účastníkov privítal prezident spoločnosti U. S. Steel Košice Scott Buckiso. Na programe bolo päť súťažných disciplín – futbal, streetball, šípky, stolný tenis a kolky. Odvážlivci si zmerali sily pri prekonávaní prekážok v súťaži Steel Race. Kto práve nepretekal, mohol si dať orientačne diagnostikovať svoje telo v stane Zdravia a zistiť, ako je na tom s krvným tlakom, pulzom, hladinou cukru či cholesterolu v krvi, podielom tuku v tele, ako mu funguje dýchanie atakďalej. Najmenší sa zabavili v tvorivých dielňach pri zaujímavých ručných prácach, na nafukovacích skákadlách, ale aj pri hasičoch na evakuačnej lanovke. Program dňa spestrili vystúpenia detí z Tanečného štúdia Adriany Vrbovskej, Karin Girovská akrobatickým výrazovým tancom, speváčka Klaudia Bukovenská a autogramiáda košického rodáka, slovenského hokejového reprezentanta, obrancu Martina Marinčina, hráča NHL v klube Toronto Maple Leafs. Milým obohatením popoludnia boli aj ukážky výcviku psov, ktorý predviedli so svojimi štvornohými priateľmi dievčatá z Psieho centra Pozitiv.

Najviac divákov i povzbudzovačov mali futbalisti. Súťažilo sa súbežne na dvoch ihriskách v dvoch kategóriách – rodič a dieťa od 5 do 13 rokov a rodič a dieťa od 13 do 18 rokov. Svojich hnala pokrikmi dopredu aj trojica žien. „Máme tu manželov a spolu šesť detí,“ prezradili manželky železiarov Mareka Harčarika, Branislava Baníka a Miloša Petráša. „Prišli sme hlavne kvôli deťom, aby si zahrali,“ svorne konštatovali mamy. „Súťažiť budeme aj my, čakajú nás šípky a kolky. Cítime sa tu výborne, poniektorí z nás sú na tomto podujatí už opakovane, páči sa nám. Všetci sme z Poproča, takže to máme aj blízko,“ dodali v dobrej nálade.

Naopak Dáša Rohúnová si futbal so svojou rodinou, manželom Alešom a synom Oliverom, aj zahrala. „Premiérovo. Zvyknem behávať, na futbal ma naši nahovorili, ale musím povedať, že mám z toho veľmi dobrý pocit. Idem ešte hádzať šípkami,“ uviedla oceliarka.

Súťaž v hode šípkami je už tradične obľúbenou a aj tentoraz skupinky záujemcov obklopovali od rána obidva terče. „Som tu hlavne kvôli deťom,“ konštatoval Peter Bziňák, ktorého sprevádzali tri dcéry a mama. „Na toto podujatie sme prišli opakovane, myslím, že tretíkrát. Dievčatá sa tešia.“ Naopak Igor Girovský so synom a dcérou prišli po prvý raz. „Chceme si užiť voľný deň, nech sa deti vyšantia. Súťažíme v hode šípkami a stolnom tenise,“ informovala hlava rodiny. Na kolky i šípky sa tešil aj Marián Lazorík s rodinou. „Na tomto športovom podujatí som po prvý raz, keďže vo firme nerobím dlho, ale páči sa nám tu,“ podelil sa o dojmy.

Našli sa aj takí, ktorí sa rozhodli otestovať svoju odolnosť a výdrž v nesúťažnej disciplíne nazvanej Steel Race. Komu je známy terénny prekážkový beh Spartan Race, tuší o čo ide, i keď porovnávať náročnosť sparťanských súťaží so súťažou hutníkov nemožno. Netrénovaný človek sa však aj tak poriadne zapotil. Bežať vo vreci, nosiť bremená, urobiť naraz tridsať kľukov, chodiť po pohyblivom lane, plaziť sa, preskakovať prekážky... to vôbec nebolo jednoduché. Jedenásť disciplín preverilo silu a kondíciu účastníkov. Jeden okruh sme absolvovali s Františkom Šoltésom. „Bežíme, bežíme...“ povzbudzovala ho po celý čas jeho rodina. Slúži mu ku cti, že zvládol celú trať. „Deti Filip a Paťka si dali svoj okruh a tak som si to chcel vyskúšať aj ja,“ povedal bezprostredne v cieli. „Najťažšie bolo vydržať s dychom,“ priznal, a to aj napriek tomu, že za mladých čias športoval a stále ho vídať aj na firemných športových hrách, kde súťaží v bowlingu. „Dnes som sa zapojil ešte do súťaže v kolkoch a hode šípkami. V Medzeve sme po prvý raz, je to tu vynikajúce,“ pochválil organizátorov, útvar Vonkajších vzťahov U. S. Steel Košice. My chválime aj rozhodcov, ktorí sa vynikajúco zhostili svojich úloh.

Diplomy a ceny najlepším trom v každej súťažnej disciplíne odovzdal prezident spoločnosti Scott Buckiso. Vo futbale v kategórii rodič a dieťa do 13 rokov zvíťazil tím Adam Beluško, Peter Halász, Július a Jakub Nagy. V kategórii rodič a dieťa nad 13 rokov tím v zložení Vincent Bartko, Kristián Matis, Martin Matis, Adam Mochnáč, Slavomír Pustai. V streetballe bolo najlepšie družstvo Ondrej Kavulič, Milada Kavuličová a Filip Kavulič. V kolkoch – rodič a dieťa do 13 rokov – zvíťazili Marián Varga a Vanesa Vargová. V kategórii rodič a dieťa nad 13 rokov Mikuláš KubaMikuláš Kuba ml.. V stolnom tenise (rodič a dieťa do 13 rokov) obsadili prvé miesto Slavomír a Daniel Majcheroví. V kategórii rodič a dieťa nad 13 rokov sa najlepšie darilo Jánovi Pastorekovi a Andrejovi Pastorekovi. V hode šípkami do 18 rokov zvíťazil Tomáš Cicoň a v kategórii nad 18 rokov Ladislav Rosič. Svojich víťazov má aj Steel Race. Medzi deťmi do 13 rokov obsadila prvé miesto Tamara Žitňarová, Gabriele Baníkovej patrí prvenstvo v kategórii do 18 rokov. Medzi ženami bola najlepšia Ľudmila Huszárová a medzi mužmi Marián Varga, ktorý absolvoval trať za osem minút.

Z výhry sa mohla tešiť aj rodina Martina Maliara, ktorú spomedzi účastníkov vyžreboval Scott Buckiso. „V súťažiach sme síce nič nevyhrali, ale táto výhra poteší rovnako,“ nechal sa počuť kolega zo studenej valcovne, ktorý sa spolu so svojimi blízkymi bude môcť zúčastniť víkendového pobytu práve v Doškoľovacom zariadení v Medzeve.

 

Fotogaléria

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...