Vyhľadávanie:

Víťazmi ste všetci!

Víťazmi ste všetci!



Naši najúspešnejší vytrvalci na MMM sa stretli s prezidentom USSK

Na štart Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach a jeho ďalších sprievodných disciplín sa každoročne postaví niekoľko stoviek železiarov. Stalo sa tradíciou, že najlepších z nich pozve po podujatí prezident U. S. Steel Košice na neformálny obed, aby sa podelili o pocity a zážitky z trate. Za spoločný stôl si v repre jedálni v stredu 21. októbra tentoraz sadli - Imrich Pástor, Miloš Popovič, Jozef Sciranko, Alžbeta Tiszová, Eva Marková, Michal Lacko, Ladislav Vyšnický, Erika Billá, Lucia Petrovičová a Jaroslav Ficeri.

Ako uviedol prezident na začiatku, na toto stretnutie sa veľmi tešil, keďže sám bol jedným z vyše desaťtisícového štartového poľa bežcov. Absolvoval polmaratón a teda z vlastných skúseností vie, koľko úsilia to stálo. "Všetci ste víťazmi. Dobehli ste do cieľa a dosiahli perfektné výsledky, k čomu vám gratulujem. Chcel by som sa vám, ale aj ďalším kolegom, ktorí tu dnes s nami nemôžu byť, poďakovať za vzornú reprezentáciu našej firmy," adresoval slová chvály železiarom prezident Scott D. Buckiso.

Na obede sa stretli staré známe tváre, ale i nováčikovia. K stáliciam Medzinárodného maratónu mieru patrí nepochybne Imrich Pástor z divízneho závodu Energetika. Niekoľkonásobný majster Slovenska si však tento rok vybral polovičnú trať. "Je to preto, že na jar sa chystám na maratón do Viedne. Posledné roky sa mi v Košiciach nedarilo, tak som chcel vyskúšať zmenu," vysvetlil svoje rozhodnutie náš najúspešnejší účastník MMM. Na 21-kilometrovej trati skončil z takmer 3000 štartujúcich na peknom druhom mieste a predbehol ho, rovnako ako vlani na maratóne, iba Bratislavčan Boris Csiba. Krásny výsledok dosiahla aj naša dlhoročná bežkyňa Alžbeta Tiszová. V kategórii nad 50 rokov sa umiestnila na treťom mieste, celkovo skončila medzi ženami sedemnásta. Na obede okrem iného prezradila, že toto bol jej 139 maratón! Z roka na rok sa zlepšuje aj Miloš Popovič z divízneho závodu Doprava. Bežal ôsmy maratón a ako povedal, stále má motiváciu na zlepšenie. V cieli bol v kategórii nad 40 rokov tretí, celkovo sedemnásty.

Jubilejný 30. maratón v Košiciach absolvoval Jozef Sciranko. Majster údržby na moriacich linkách je v bežeckých kruhoch známou tvárou, najväčšiu radosť mal z toho, že opäť finišoval pod tri hodiny. To sa mu v Košiciach podarilo už 22-krát.

"Rekordy nenaháňam, jedinou mojou métou je zabehnúť maratón pod štyri hodiny," nechala sa počuť Eva Marková z BSC. To sa jej aj podarilo, v cieli jej namerali čas 3:53:12 h. S behaním maratónov začala pred tromi rokmi.

K stáliciam na trati patrí aj Erika Billá z divízneho závodu Studená valcovňa. Behu sa venuje dlhé roky, spočiatku preferovala maratóny, teraz si vystačí s polovičnou dĺžkou. "Som veľmi spokojná, bežala som rýchlejšie ako vlani," zhodnotila svoj výkon a dodala, že s regeneráciou po náročných tréningoch jej pomáha otužovanie. Na polovičnej trati sa predstavil aj Michal Lacko, ktorý skončil na štyridsiatom mieste. Podľa vlastných slov sa zatiaľ cíti len na polmaratóny, v budúcnosti možno skúsi maratón. Atmosféra, uviedol, je v Košiciach každý rok vynikajúca, čo potvrdil aj ďalší polmaratónec Ladislav Vyšnický z divízneho závodu Oceliareň. Prezradil, že o rok pobeží maratón.

Najlepších korčuliarov na obede reprezentovali Lucia Petrovičová a Jaroslav Ficeri.

Na konci príjemného posedenia si všetci vytrvalci prevzali z rúk prezidenta pamätné diplomy.


Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...