Vyhľadávanie:

Víťaznú sériu ukončil náš majster pod Urpínom

Víťaznú sériu ukončil náš majster pod Urpínom

Po reprezentačnej prestávke pokračovala včera  hokejová Tipsport liga zápasmi 31. kola základnej časti

V uplynulom týždni mala naša najvyššia hokejová súťaž reprezentačnú prestávku, počas ktorej štartovali hokejisti Slovenska na medzinárodnom turnaji Arosa Challenge Cup vo Švajčiarsku. Odohrali dve stretnutia a v konečnom poradí obsadili 2. miesto. Najprv zdolali Bielorusko 4:1 a potom v zápase o 1. miesto prehrali s domácim Švajčiarskom 2:3 po samostatných nájazdoch. V reprezentačnom drese sa objavila aj trojica hráčov z majstrovského tímu HC Košice - brankár Melicherčík, obranca Šedivý a útočník Bartánus.

Ešte pred švajčiarskym turnajom však odohrali hokejisti HC Košice náročný zápas na ľade súpera v Banskej Bystrici.  V repríze posledného finále play-off prehral náš majster pod Urpínom 0:3 a ukončil tak sériu deviatich víťazných stretnutí. Takmer po mesiaci mohli Košičania zaokrúhliť svoju víťaznú sériu na desať zápasov, čo by ich bolo vynieslo na pozíciu lídra ligovej tabuľky. Proti Banskej Bystrici už nastúpil v našom tíme staronový hráč Peter Mikuš.

V jeho prípade došlo vlastne k rošáde, pretože do Trenčína sa vrátil útočník Peter Sojčík. Skúsený 30-ročný obranca P. Mikuš už v minulosti v Košiciach pôsobil, a to v sezóne 2009/2010, keď sa v drese HC podieľal na zisku druhého majstrovského titulu z trojice zlatého hetriku. Okrem Trenčína hral aj v KHL za Nižnekamsk a okúsil aj českú ligu v mužstvách České Budějovice, Mladá Boleslav a Hradec Králové.

Košičania disponujú v Tipsport lige najlepšou obranou, keď inkasovali len 54 gólov. Horšie je to s ich streleckou aktivitou. V tridsiatich dvoch stretnutiach zaťažili kontá súperov 89 gólmi. Oveľa lepšie je na tom vedúca dvojica tabuľky Zvolen a Nitra, ktorá v počte strelených gólov už „preskočila“ stovku. Náš majstrovský tím neoslnil ani v poslednom zápase v Banskej Bystrici, kde vyšli naši hráči strelecky naprázdno. „Ale nemuselo to tak byť. Naši hráči mali síce hernú prevahu, ale gólovo sa nedokázali presadiť,“ zhodnotil po stretnutí situáciu asistent trénera Marcel Šimurda a dodal: „Po vyrovnanej a opatrnej prvej tretine sa súper chytil až v druhej časti zápasu, keď strelil dva góly. Naši mali výhodu až piatich presiloviek a gól predsa nedali. Pritom dva razy trafili žŕdku. Darmo, keď sa nedarí, tak sa nedarí. Aj taký je hokej.“

Po včerajšom súboji so Zvolenom sa v tomto roku predstavia zverenci trénera Rostislava Čadu fanúšikom v Steel aréne aj medzi sviatkami. V pondelok 28. decembra sa stretnú o 17.30 hod. s Martinom a potom až po Novom roku, v nedeľu 3. januára 2016 o 16.30 hod., privítajú Duklu Trenčín.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...