Vyhľadávanie:

Vo finále si to rozdajú tri košické kapely

Vo finále si to rozdajú tri košické kapely

U. S. Steel Talent Night 2005

Podfuck
Podfuck
Dilemma
Dilemma
Arrived Message
Arrived Message

V uplynulom mesiaci sme vám predstavili finalistov súťaže U. S. Steel Talent Night postupujúcich v kategóriách tanec a spev. Posledná trojica postupujúcich, ktorá si zmerá sily v septembrovom finále, je z kategórie hudobných skupín, do ktorej sa každoročne hlási najviac účastníkov.

Nájdu sa medzi nimi takí, ktorí skúšajú šťastie rok čo rok v rovnakej zostave. Iní zasa vymenia hudobníkov, či speváka. Do piateho ročníka súťaže U. S. Steel Talent Night sa prihlásilo spolu 149 nádejných talentov. Kategória hudobné skupiny patrí od začiatku súťaže k najobľúbenejšej. Svedčí o tom aj štyridsiatka prihlásených v tomto roku. Súťažiaci, bojujúci o postup, museli dodržať nové, sprísnené kritériá súťaže, podľa ktorých mali prezentovať tri vlastné piesne.

Na ich posúdenie zostavili organizátori súťaže odbornú porotu v zložení: Peter Riava - riaditeľ hudobného vydavateľstva Universal Music, ako predseda poroty, hudobní producenti Maroš Kachút, Oskar Rózsa, Henry Tóth, textár a hudobník Marián Čekovský, riaditeľ agentúry 4Production Marián Okres a Ľubica Steinerová za U. S. Steel Košice.

Z 39 hudobných skupín, ktoré napokon pred porotou vystúpili s prvou skladbou z vlastnej tvorby, mali porotcovia vybrať desiatku, postupujúcu do semifinálového kola. Ako sa však ukázalo, úloha to nebola jednoduchá, pretože porotcovia ani po dlhých úvahách nedokázali vybrať desiatku a určili až jedenásť semifinalistov. V jedenástke postupujúcich sa ocitli skupiny: Alibi, O2H, Podfuck, Magnet, Dilemma, M-Station, Zephyr, Arrived Message, Vaginálni paraziti, Tanec duchov a Fajn.

I keď bolo rozhodovanie kvôli vyrovnaným kvalitným výkonom účinkujúcich naozaj ťažké, porota napokon dospela ku konečnému verdiktu. Medzi troch finalistov postupujúcich do finále zaradili košické hudobné zoskupenia Arrived Message, Dilemmu a Podfuck.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...