Vyhľadávanie:

Východ nie je EXIT

Východ nie je EXIT

Údaje zdravotných poisťovní na Slovensku hovoria i o tom, že ročne odchádza zo Slovenska  až 30 tisíc mladých ľudí vo veku do 30 rokov. Mnohí za víziou kvalitnejšieho vzdelania a kariéry a aj keď sa chceli vrátiť, život a nové zázemie, sociálne a partnerské vzťahy im v tom už bránia.  Ďalšie prieskumy  hovoria o tom, že až 70 percent tých, ktorí Slovensko opustili, sa neplánuje vrátiť.

Dokážeme spomaliť odliv mladých ľudí z našich regiónov? Základná otázka, nad ktorou sa zamýšľali v utorok 28. novembra 2017 v košických Kasárňach/Kulturparku spíkri z celého Slovenska a z rôznych odvetví spolu s účastníkmi otváracej konferencie iniciatívy s príznačným názvom Východ nie je exit. Podujatie, ktoré zorganizovala agentúra Progress Promotion a ktorého generálnym partnerom bola Technická univerzita v Košiciach, pozostávalo z troch tematicky odlišných panelov. Odborníci v nich diskutovali o histórii, príčinách, dôsledkoch i súčasnom stave odlivu mladých z východu Slovenska, potenciáli a imidži regiónu východného Slovenska ako miesta pre kvalitný život a kariéru, príkladoch škôl, ktoré fungujú ako úspešné značky, ako aj  na tému výzvy a šance po návrate domov. Rozprava sa týkala aj otázok zameraných na to, ako môžu rodinné, sociálne a kultúrne väzby konkurovať úspešnému pracovnému uplatneniu v zahraničí a tiež na očakávania a stereotypy v myslení mladých ľudí.  

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...