Vyhľadávanie:

Vyhliadka z Maximiliánky

Vyhliadka z Maximiliánky

Pekné jesenné počasie láka mnohých na príjemný turistický výlet aj do Vysokých Tatier. My sme sa vybrali na Slavkovský štít (2452 m n. m.). Túra bola pokojná, obloha bez mráčika, až dovtedy, kým sa pred obedom nezatiahla zlovestnými mračnami a nezačala búrka so silným lejakom, ba dokonca aj s krupobitím. Kto stihol zo štítu zliezť nižšie, dokázal sa pomaly posúvať do nižších nadmorských výšok. Na zradnosť mokrých a šmykľavých kameňov doplatila česká turistka, ktorá si na chodníku zlomila nohu. Našťastie, bolo to už v nižších partiách v kosodrevine a na pomoc jej vyštartovali členovia horskej služby, ktorí ju podľa našich predpokladov zniesli dolu na Hrebienok v nosidlách.

Turistika v horách má svoje čaro a aj keď nedosiahnete športové méty výstupom na jednotlivé končiare Tatier, veľa pekných pohľadov sa naskytne napríklad aj zo Slavkovskej vyhliadky Maximiliánky, na ktorej nás zaujalo zábradlie, na konci ktorého zručný umelecký kováč zhotovil hlavu človeka. Pekné pohľady sa naskytli do Veľkej studenej doliny, pokiaľ ju nezakryla oblačnosť a hustý dážď, a na Lomnický štít.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...