Vyhľadávanie:

Vyhráva jeden, pomáha každý

Vyhráva jeden, pomáha každý

Pod týmto názvom sa konal ešte v piatok 20. júna tohto roku beh VSE CITY RUN 2008. Na Hlavnej ulici v Košiciach sa v historickom centre 4-kilometrového okruhu na štart postavilo mnoho rekreačných bežcov, medzi ktorými nechýbali ani zamestnanci z U. S. Steel Košice. Tento beh nielen zabával, ale najmä motivoval športovcov, študentov i širokú verejnosť k pomoci iným. Takmer 500 účastníkov podujatia sa zúčastnilo aj nonstop behu na páse.

V rámci charitatívnej zbierky sa vyzbieralo 136 500 korún pre školu na Opatovskej ceste, ktorá sa stará o hendikepované deti. Šek na spomínanú sumu odovzdal za organizátorov riaditeľke školy Márii Čabalovej generálny riaditeľ VSE Norbert Schürmann. Spolu so svojimi kolegami, ako aj s primátorom Košíc Františkom Knapíkom a jeho spolupracovníkmi podporili túto akciu a nenechali si ujsť príležitosť spoznávať naše mesto v maratónkach. V rámci prípravy na novú sezónu sa behu zúčastnili aj futbalisti MFK, hokejisti HC a viacerí významní bývalí i súčasní vytrvalci, medzi ktorými nechýbal ani dvojnásobný víťaz košického MMM František Višnický.

Na trati sa objavila aj početná skupinka in-line korčuliarov. Gymnazisti z Poštovej ulice dbali o to, aby sa bežecký pás ani na chvíľu nezastavil. Napokon sa sami tešili zo skvelého výsledku a v závere dňa aj z prvej ceny v tombole. Energiu bežcom i divákom vlievali aj hudobníci zo skupín Chiki tiki tu-a, Ears a Velvet Stone. Na záver šéf reklamnej agentúry Progress Promotion Košice Branislav Koniar, ktorá toto podujatie pripravila, povedal: "Ďakujem všetkým za účasť, počas celého dňa vládla v centre mesta skvelá atmosféra. Verím, že o rok sa takáto charitatívna akcia, zameraná na pomoc iným, do Košíc opäť vráti."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...