Vyhľadávanie:

Vynovili informačný systém vysokopeciarov

Vynovili informačný systém vysokopeciarov

Už onedlho sa kolegovia z dispečingu a velínov divízneho závodu Vysoké pece budú môcť spoľahnúť na vynovenú časť informačného systému. Projekt WEB IS Dispečing prepis do MS Visual Studio - C# (C Sharp - pozn. red.) vznikol na základe spolupráce našich špecialistov z BSC a študentov z Katedry kybernetiky a umelej inteligencie Fakulty elektrotechniky a informatiky TU Košice.

"Na projekte sme spolupracovali od začiatku tohto roka. Študenti preprogramovali časť informačného systému v programovacom jazyku C#, vďaka čomu bude jeho podpora a údržba po spustení do prevádzky jednoduchšia. Výhodou tejto technológie je aj to, že s ňou spolupracujú aj telefóny Blackberry. Operátori alebo manažéri tak budú môcť sledovať všetky potrebné údaje o vysokých peciach nielen na monitoroch, ale aj na svojich mobilných zariadeniach," vysvetľuje prínosy riešenia developer a zároveň hlavný manažér projektu Jaroslav Šimo z BSC.

Hotový projekt študenti odovzdali a prezentovali jeho funkčnosť pred špecialistami z BSC a zástupcami divízneho závodu Vysoké pece v piatok 28. novembra. Ako na záver zdôraznil J. Šimo, inovovaná časť informačného systému zatiaľ funguje iba v skúšobnom režime a do ostrej prevádzky ho spustia začiatkom budúceho roka. Za ten čas špecialisti z BSC doladia detaily systému, ktoré zmluva so študentmi nezahŕňala.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...