Vyhľadávanie:

Výročný snem Republikovej únie zamestnávateľov

Výročný snem Republikovej únie zamestnávateľov

V Bratislave dnes rokuje výročný snem Republikovej únie zamestnávateľov SR pod vedením svojho prezidenta a viceprezidenta USSK pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania Miroslava Kiraľvargu.

Na stretnutí, kde zamestnávatelia najväčšej zamestnávateľskej organizácie v SR bilancujú vlaňajší rok a predstavia svoje vízie na nadchádzajúce obdobie, je prítomný aj predseda vlády Slovenskej republiky Peter Pellegrini, podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši, minister prace a sociálnych veci SR Pavol Richter a zástupcovia viacerých iných rezortov, politických strán a partnerských organizácii. Diskusia sa týka hlavne kvality podnikateľského prostredia, daňového, administratívneho a regulačného zaťaženia firiem, ale aj aktuálnych otázok hospodárskej politiky státu.

Podnikatelia a zamestnávatelia vyzvali vládu SR urýchlene prijať opatrenia, ktoré pomôžu firmám a priemyslu v nadchádzajúcej, finančne nesmierne náročnej, transformácii na nízkouhlíkovú výrobu, či už prostredníctvom dostupných nástrojov obsiahnutých v Smernici o obchodovaní s emisnými povolenkami (EU ETS), využitím príjmov z dražieb emisných povoleniek, ktoré sú nakumulované v Environmentálnom fonde, alebo schémy na úľavu z platenia tarify na podporu obnoviteľných zdrojov energií pre energeticky náročný priemysel (s cieľom znížiť koncovú cenu elektriny pre priemyselných odberateľov). Zamestnávatelia tiež predstavili svoj návrh (daňového zvýhodnenia) na podporu investícií etablovaných domácich podnikov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...