Vyhľadávanie:

Vysokopecný štrk na opravu ciest

Vysokopecný štrk na opravu ciest

Pomoc U. S. Steel Košice si starosta Ždane cení

Ždaňa
V týchto dňoch prípravné práce na rekonštrukcii ciest v Ždani vrcholia.

Stodvadsať ton vysokopecného štrku spotrebujú ako podkladový materiál pri rekonštrukcii miestnych komunikácií v neďalekej obci Ždaňa. Ďalších tridsať ton použijú na dokončenie výstavby cyklotrasy. Pomoc spoločnosti U. S. Steel Košice pri oprave ciest, najmä vzhľadom na "chudobnejší" miestny rozpočet, si starosta Ján Kokarda veľmi cení. "Ak sú vzájomné vzťahy na dobrej úrovni a nechýba dobrá vôľa, dá sa toho veľa urobiť," skonštatoval.

V Ždani už začali s prípravnými prácami. Výtlky na cestách sa zavážajú vysokopecným štrkom, kým na komunikácie príde asfalt, čistia sa od rôznych nánosov. "Pracuje na tom šestnásť našich občanov, dlhodobo nezamestnaných, a to v rámci systému aktivačných príspevkov," informuje Ján Kokarda. Zrekonštruovaných má byť 1400 až 1500 metrov štvorcových obecných ciest. Pôjde pritom o približne 200-metrový súvislý úsek najviac používanej komunikácie, oprave však budú podrobené aj najviac poškodené úseky v iných častiach obce.

"Potrebovali by sme na zlepšení našich ciest urobiť oveľa viac, žiaľ, zatiaľ si to z finančných dôvodov nemôžeme dovoliť," vraví Ján Kokarda. V Ždani, podľa jeho slov, však pripravujú spracovanie projektu na komplexnú rekonštrukciu celej 5,5 - kilometrovej siete obecných ciest, vrátane výstavby chodníkov a prechodov pre chodcov, na realizáciu ktorého sa budú na budúci rok uchádzať o dotácie zo štrukturálnych fondov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...