Vyhľadávanie:

Vysokoškoláci v úlohe manažérov

Vysokoškoláci v úlohe manažérov

Stážisti riešili prípadovú štúdiu

Zdravý sedliacky rozum sa niekedy pri riadení firmy môže osvedčiť viac, ako zložité ekonomické prepočty. Presvedčili sa o tom aj vysokoškoláci, ktorí dostali na záver svojej letnej stáže v U. S. Steel Košice za úlohu popasovať sa s problémami fiktívnej spoločnosti Eprix Slovakia vyrábajúcej motory.

Riešenie prípadovej štúdie na báze výukových programov používaných prestížnymi americkými ekonomickými univerzitami je už tradične vyvrcholením dvojmesačnej letnej stáže študentov vysokých škôl zo Slovenska i zo zahraničia v spoločnosti U. S. Steel Košice. Študenti boli rozdelení do piatich skupín po sedem až osem ľudí. Niektorí z nich už predtým absolvovali prezentácie v prevádzkach, kde celé leto pôsobili a tak sa pred hodnotiacu komisiu postavili bez známok trémy. Navyše, nešlo o žiadne skúšky, ale skôr o to, aby si od členov hodnotiacej komisie - generálneho manažéra pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milana Polču, riaditeľa pre nábor a výber Ľubomíra Gromoša a riaditeľa pre vzdelávanie a rozvoj Gabriela Kádára vypočuli cenné rady a pripomienky, ktoré sa im môžu zísť aj v budúcnosti. Ako totiž povedal Milan Polča po vyhodnotení, bude rád, ak sa s niektorými z účastníkov letnej stáže stretne ako s kolegami. V tejto súvislosti pripomenul, že do spoločnosti U. S. Steel Košice boli nedávno prijatí siedmi účastníci minuloročnej letnej stáže, ktorí prijali ponuku na zamestnanie.

„V prvom rade sa vám chcem poďakovať za úsilie, ktoré ste do toho vložili. Myslím si, že každá skupina to zvládla veľmi dobre,“ pochválil stážistov Milan Polča.

No a komu sa podarilo zaujať odbornú komisiu v tomto roku najviac? Bol to tím číslo 3 v zložení Mária Salamonová, Ondrej Homola, Tomáš Lipták, Henrieta Molnárová, Ján Palenčár, Marko Teleha, Miroslav Štefanec a František Kromka z Technickej univerzity v Košiciach. Body získali najmä za jednoduché a pomerne lacné riešenie nastoleného problému. Ako jedno z opatrení na zamedzenie zvýšeného počtu absencií totiž navrhli inštalovať vo výrobnej hale stoly a jednoduchý prepravný mechanizmus, čo malo za cieľ uľahčiť ľuďom prácu pri zdvíhaní ťažkých bremien. „Keď ľudí nebude bolieť chrbát od častého zohýbania sa, nebudú mať dôvod ísť k lekárovi alebo sa práci vyhýbať. Jednoduché a účelné,“ zhodnotil návrh jeden z členov komisie a dodal, že okrem toho mal víťazný tím aj dobre prepracovaný obchodný plán.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...