Vyhľadávanie:

Výťažok z predaja primátorského punču rozdelený

Výťažok z predaja primátorského punču rozdelený

Posledná januárová nedeľa má v kalendári podujatí mesta Košice pevné miesto. Je to deň, keď sa verejnosť dozvie, ktoré organizácie získajú finančné prostriedky z predaja primátorského punču.

Nebolo tomu inak ani v nedeľu 26. januára 2020. Priestory Historickej radnice mesta sa dočasne zmenili na Košickú rozprávkovú poštu. Zaplnené hľadisko tlieskalo slovenským a českým interpretom - Veronike Rabada, Martinovi Harichovi, Petre Černockej, Košickému komornému orchestru a orchestru Musica Juvenalis pod dirigentskou taktovkou Igora Dohoviča. Vo filmových dokrútkach boli predstavené štyri subjekty, medzi ktoré bol rovným dielom prerozdelený výťažok z predaja primátorského punču v predvianočnom a vianočnom období roku 2019. Košičania a návštevníci mesta boli naozaj štedrí, pretože výsledná suma bola vyššia ako vlani a predstavovala 20 606,46 €.

Naša spoločnosť bola generálnym partnerom Košických rozprávkových Vianoc. Prezident Jim Bruno sa počas slávnostného otvorenia, ktoré sa uskutočnilo 5. decembra, chvíľku na predaji punču podieľal aj osobne.

K tým, ktorí získali finančnú podporu, patria tiež organizácie, ktoré podporuje aj naša spoločnosť. Symbolický šek v hodnote viac ako 5 151 € si z podujatia odniesol Cyril Korpesio z Arcidiecéznej charity. Finančné prostriedky plánuje použiť na dokúpenie potrebného vybavenia pre Dom pokojnej staroby na Južnej triede v Košiciach. Symbolické šeky na rovnakú sumu si na koncerte prevzali aj Juraj Sýkora, riaditeľ Vysokošpecializovaného ústavu geriatrického sv. Lukáša v Košiciach a Martin Vatra, riaditeľ Domova sociálnych služieb Domko. Obidva tieto subjekty plánujú za darované peniaze dokúpiť hlavne vybavenie na skvalitnenie činnosti a života ich klientov. Štvorlístok obdarovaných uzatvára ETP Slovensko. Finančné prostriedky plánuje použiť na zlepšenie práce s mladými ľuďmi z Lunika IX.                         

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...